Koko kansan Leijonat nauttii mykistävää suosiota

Kultaleijonat laulavat Maamme-laulua. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonien MM-finaalia Kanadaa vastaan seurasi parhaimmillaan 3,03 miljoonaa suomalaista. Kansanjuhlaan Tampereen Hakametsään saapui maanantaina 30 000 ihmistä.

JÄÄKIEKKO Leijonat voitti sunnuntaina kolmannen arvokisakultansa kolmen vuoden sisään kukistettuaan MM-loppuottelussa Tampereella Kanadan jatkoajalla maalein 4-3. Kultajuhliin päättyneistä Pekingin olympialaisista oli ehtinyt kulua vain kolme kuukautta, mutta mitään kiekkoähkyä suomalaisilla ei ole havaittavissa.

Suomi-Kanada -finaalia seurasi tv:stä sunnuntai-iltana 3,03 miljoonaa suomalaista. Keskikatsojamäärä MTV3 ja C More Sport 1 -kanavilla oli yhteensä 2,35 miljoonaa. Ottelu on vuoden katsotuin ohjelma ylivoimaisesti.

Sunnuntain finaali nousee myös kaikkien aikojen toiseksi katsotuimmaksi jääkiekon MM-otteluksi Suomessa. Ainoastaan vuonna 2019 Kanadaa vastaan pelattu ja Leijonien kultajuhliin päättynyt ottelu on kerännyt hieman suuremman yleisön. Sen keskikatsojamäärä oli 2,4 miljoonaa.

Leijonien kansanjuhla järjestettiin maanantaina Tampereella Hakametsän jäähallin pihalla. Se oli Jääkiekkoliitolta upea valinta. Onhan 1965 valmistunut Hakametsän halli Suomen ensimmäinen jäähalli ja siellä pelattiin myös ensi kertaa MM-kiekkoa Suomessa 1965.

Paikan päällä kansanjuhlassa oli noin 30 000 ihmistä. Tunnelma oli upea. Hornet-hävittäjien ylilento ja Paula Vesalan sekä Valtteri Torikan tulkitsema Finlandia-hymni huipensivat juhlan.

Leijonilla tunnelma oli kansanjuhlassa riehakas, mutta Finlandia-hymni tietenkin herkisti. Harvemmin tunteitaan näyttävä päävalmentaja Jukka Jalonen pyyhki kyyneliä.

Tällä hetkellä Suomessa tuskin keskustellaan, onko mielekästä järjestää jääkiekon MM-kisoja olympiavuosina. Viime kädessä suosio ratkaisee ja Suomessa jääkiekko lienee nyt suositumpaa kuin koskaan aiemmin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Filppula teki suomalaista jääkiekkohistoriaa

Kommentoi Facebookissa