Sebastian Repo aikoo napata paikan Floridan NHL-miehistöstä: – ”Voin laittaa nyt kaiken likoon”

Sebastian Repo oli iso palanen Tapparan tämän kevään pudotuspeleissä.

Sebastian Repo oli iso palanen Tapparan tämän kevään pudotuspeleissä. (Kuva AOP)

Sebastian Repo ei halua ensi kaudella pelata jääkiekon Liigaa ja CHL:ää.

JÄÄKIEKKO Hyökkääjä Sebastian Repo solmi viime kesänä kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa. 21-vuotias laituri ei kuitenkaan onnistunut valloittamaan paikkaa NHL-miehistöstä treenileirin päätteeksi, ja Florida ilmoitti lähettävänsä Revon farmijoukkueeseensa Springfieldiin.

Näin ei kuitenkaan voinut tehdä, sillä muut kuin NHL:n 1. varauskierroksella varatut pelaajat pitää palauttaa takaisin heidän eurooppalaisiin lähtöseuroihinsa. Kuudennella kierroksella aikoinaan varattu Repo palasi täten Tampereelle Tapparaan pelaamaan kaudeksi 2017–2018.

Repo tuli joukkueeseen mukaan jääkiekon Mestarien liigan CHL:n lohkovaiheen päätöspeleihin. CHL:ssä Tapparan tie nousi pystyyn jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun CHL-mestari JYP osoittautui liian kovaksi palaksi. Liigassa pelit sujuivat joukkueelta paremmin, ja Tappara ylsi kuudennen kerran peräkkäin finaaleihin. Tällä kerralla kirvesrinnoilla oli tyytyminen hopeamitaleihin, kun Kärpät oli vahvempi voitoin 4–2.

Romuluinen Repo oli iso palanen Tapparan tämän kevään pudotuspeleissä. Ensi kaudella häntä ei kuitenkaan Liigassa nähdä. Hanakasti ampuva laitahyökkääjä aikoo ottaa pelipaikan Panthers-miehistöstä.

– Olen nyt vuoden verran viisaampi ja kokeneempi. Tiedän, miten se homma toimii ja voin laittaa nyt kaiken likoon. Nyt minun ei tarvitse murehtia mistään. Kaikki miettiminen jää pois. Uskallan olla oma itseni ja pelata vahvuuksillani. Muut tulevat huomaamaan sen sitten, Repo vakuuttaa.

Lahtelainen on saanut levättyä kevään finaalipettymyksen jälkeen ja aikoo laittaa itsensä hyvään fyysiseen kuntoon NHL:n treenileiriä silmällä pitäen.

– Minulla on nyt täysi fokus itseeni. Yritän saada fysiikkaani paremmaksi, jotta olen valmis, kun treenicamp alkaa.

Repo liittyi kesäkuun alussa legendaarisen fysiikkavalmentaja Hannu Rautalan ryhmään, jossa muun muassa Patrik Laine ja Rasmus Ristolainen ovat kehittäneet muskeleita ja kuntoaan nopeisiin NHL-kaukaloihin. Repo asuu täten tämän kesän Turussa.

– Minulla on hyvä fiilis tästä ja Turun keskusta on todella magee, Repo iloitsee.

Repo tietää, minkälaista peliä Panthers-valmentajat odottavat häneltä.

– He olisivat jo viime vuonna mielellään pitäneet minut Pohjois-Amerikassa, koska näkivät, että minulla on sauma päästä pelaamaan. Aion näyttää fyysistä ja suoraviivaista peliä. Ajan maalille ja jaan taklauksia. Molempiin suuntiin pitää olla vahva. Tiedän, että pystyn tuomaan joukkueelle sitä momentumia ja energiaa.

Pituudeltaan 188-senttinen hyökkääjä on realisti, eikä haaveile hyppäävänsä yhtäkkiä Aleksander Barkovin rinnalle Panthersin ykkösketjuun.

– Tie on se, että tavoite on saada pienempi rooli alkuun, jonka jälkeen kapuan ylöspäin askel askeleelta.

Lue myös: NHL varasi tulevaisuuden tähtiä Dallasissa – kaksi nuorta suomalaiskiekkoilijaa ykköskierroksella

Kommentoi Facebookissa