Seitsemää poliisia syytetään pahoinpitelyistä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta – sumuttivat Elokapinan mielenosoittajia

Mielenosoittajat sulkivat sekä Unioninkadun että osan Kaisaniemenkadusta.

Mielenosoittajat sulkivat sekä Unioninkadun että osan Kaisaniemenkadusta. (Kuva Elokapina)

Poliisit käyttivät OC-pippurisumutetta liikenteen katkaisseita Elokapinan mielenosoittajia vastaan lokakuussa 2020.

MIELENOSOITUS Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe on nostanut syytteet seitsemää poliisia vastaan asiassa, jossa on kysymys poliisin toiminnasta Elokapinan 3.10.2020 Helsingissä järjestämän mielenosoituksen yhteydessä.

Syytteet koskevat mielenosoituksen siirtämisen ja voimakeinojen käyttämisen yhteydessä tehdyiksi epäiltyjä virkavelvollisuuden rikkomisia ja pahoinpitelyjä. Poliisi käytti OC-pippurisumutetta mielenosoittajiin, jotka olivat katkaisseet liikenteen Helsingin keskustassa istumalla tiellä.

Mielenosoittajat sulkivat Unioninkadun risteyksestä, jossa se kohtaa Kaisaniemenkadun. Poliisin ottaessa mielenosoittajia kiinni osa meni istumaan Kaisaniemenkadulle. Poliisi yritti ensin saada mielenosoittajia siirtymään keskustelemalla ja käskyttämällä.

Poliisihallitus teki sisäministeriölle asiasta oman selvityksensä, jonka mukaan Helsingin poliisin toiminta mielenosoituksessa oli poliisin toimivaltuuksien kannalta oikeaoppista.

Tapauksessa on 15 asianomistajaa, joista 14 teki tutkintapyynnön. Lisäksi yksi sivullinen henkilö on tehnyt poliisin toiminnasta rikosilmoituksen. Syytteet käsitellään myöhemmin Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue myös: Poliisihallitus luovutti selvityksen mielenosoituksesta sisäministeriölle – ”Neuvot, kehotukset ja käskyt eivät riittäneet”

Kommentoi Facebookissa