Huuhkajien uusi urakka alkaa lauantaina – vastustaja hyvin tuttu

Teemu Pukki on yhä Huuhkajien ykköshyökkääjä. (Kuva: AOP)

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa Kansojen liigan lauantaina kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa Kansojen liigan avausottelussaan lauantaina Bosnia-Hertsegovinan. Ottelu alkaa Helsingin Olympiastadionilla kello 19.

Bosnia-Hertsegovina on Huuhkajille hyvinkin tuttu vastustaja, jota vastaan on viimeisen kolmen vuoden aikana pelattu neljä kilpailullista ottelua. Niistä kolmesta Suomi saavutti hyvän tuloksen.

Tampereella kesäkuussa 2019 Huuhkajat voitti bosnialaiset Teemu Pukin maaleilla 2-0. Siitä ottelusta alkoi todellinen luotto siihen, että Suomi saavuttaisi sen historiallisen EM-kisapaikan. Ja näin kävikin, vaikka lokakuussa 2019 vierasottelussa Zenicassa Bosnia-Hertsegovina voitti Suomen 4-1.

Viime vuonna MM-karsinnoissa Suomi ja Bosnia-Hertsegovina olivat jälleen samassa karsintalohkossa. Maaliskuussa tyhjällä Helsingin Olympiastadionilla pelattiin 2-2 -tasapeli. Marraskuussa Zenicassa Suomi puolestaan voitti 3-1 ja sijoittui karsintalohkossa bosnialaisten edelle.

– Bosnia-Hertsegovina on meille tuttu vastustaja. Olemme aika paljon vääntäneet heitä vastaan viime aikoina. Mielestäni heitä vastaan on hyvä aloittaa. Otimme viimeksi aika kovan vierasvoiton sieltä miehen vajaalla. Siellä on kyllä laatua paljon. Toivottavasti saamme otettua pisteet ja annamme hienon lauantai-illan faneille, Teemu Pukki kommentoi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Helppo haaste Suomella ei ole edessään. Vaikka Bosnia-Hertsegovina ei viime aikoina ole vakuuttanut, löytyy siltä paperilla ainakin seurajoukkuetason perusteella Suomea vahvempi ryhmä.

Taktisesti Suomi on viime vuosina bosnialaisia vastaan kuitenkin onnistunut, jos ei Zenican 2019 surkeaa tappiota lasketa.

– Bosnia-Hertsegovina on pyrkinyt prässäämään meitä aggressiivisesti aiemmissa otteluissa. Se on avannut aika hyvin tiloja heidän taakseen, ja olemme pystyneet iskemään hyvin vastaan. Se on joukkue täynnä yksilötaitoa. Meidän pitää kurinalaisia ja määrätietoisia meidän puolustamisessamme. Jos emme tee sitä hyvin ja huolella, heillä on tarpeeksi laatua haavoittaa meitä, kommentoi keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller.

Huuhkajilla on meneillään sukupolvenvaihdos. Tim Sparvin, Joona Toivion ja Paulus Arajuuren maajoukkueurat päättyivät viime kauteen. Korvaavia nuorempia pelaajia ajetaan Kansojen liigassa nyt sisään.

Suomi kohtaa Kansojen liigassa myös Montenegron sekä Romanian. Montenegroa vastaan pelataan Helsingissä ensi tiistaina. Myöhemmin kesäkuussa edessä ovat myös vierasottelut Romaniassa ja Bosnia-Hertsegovinassa.

Kansojen liigassa lohkovoittaja saa paikan jatkokarsintaan 2024 EM-kisoihin. Varsinaiset EM-karsinnat pelataan 2023 ja Kansojen liigaan saa niistä hyvää tuntumaa.

Lohkovoitto tuo myös paikan Kansojen liigan parhaaseen A-divisioonaan, joka toisi Huuhkajille vastaan Euroopan kovimpia joukkueita.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Real Madrid mestari – brittifanien sikailu vaati kyynelkaasua

Kommentoi Facebookissa