Seitsemän pelastettiin uppoavasta laivasta yöllä – suomalaisalus paikalla ennen meripelastajia

Ensimmäisenä pelastusoperaatioon osallistunut Norstream on vuonna 1999 Raumalla rakennettu Bore-varustamon rahtilaiva.

Ensimmäisenä pelastusoperaatioon osallistunut Norstream on vuonna 1999 Raumalla rakennettu Bore-varustamon rahtilaiva. (Kuva Erlopez/The Ferry Wiki)

Keskiyöllä Englannin kanaalin suulla uponneen aluksen miehistö ei loukkaantunut.

HAVERI Seitsemän miehistön jäsentä pelastettiin merestä sen jälkeen, kun he joutuivat hylkäämään nopeasti uppoavan Fluvius Tamar -rahtialuksen 38 mailia Ramsgaten kaupungista koilliseen. Paikka sijaitsee Englannin kanaalin pohjoisella suulla ja hälytys annettiin juuri ennen keskiyötä, klo 23.54 lauantain puolella.

Brittiläisten tiedotusvälineiden välittämät tiedot ovat ristiriitaisia sen osalta, ehtikö Barbadokselle rekisteröidyn aluksen miehistö käyttää pelastuslauttoja ennen aluksen nopeaa uppoamista, mutta joka tapauksessa heidät saatiin turvaan ensimmäisenä paikalle saapuneeseen suomalaiseen Bore-varustamon Norstream-rahtilaivaan. Uppoaminen tapahtui ilmeisesti vain kymmenessä minuutissa.

– Sää tapahtumapaikalla on ollut haastava, mutta ilokseni voin kertoa, että kaikki miehistön jäsenet on saatu pelastettua ja he ovat matkalla sairaalaan, vahvisti rannikkovartioston komentaja Steve Carson pelastusoperaation onnistumisen.

Myrskyn johdosta Norstreamin pelastuslauttojen käyttö oli vaikeaa, joten onnettomuuslaivan miehistö saatiin laivaan luotsiportin kautta. Meripelastajien saavuttua haverin tapahtumapaikalle kaikki miehistön jäsenet nostettiin suomalaisalukselta vinssillä helikoptereihin ja kuljetettiin mantereelle sairaalaan. Kukaan kylmettyneistä henkilöistä ei ollut vakavasti loukkaantunut.

– Olen ylpeä että miehistömme selvisi hienosti vaikeasta tilanteesta verrattain huonoissa sääolosuhteissa. On aina surullista kuulla Mayday-kutsu merellä, ja olemme tyytyväisiä, että koko miehistö pystyttiin pelastamaan, kommentoi Boren toimistusjohtaja Håkan Modig.

Uponnut Fluvius Tamar on meren pohjassa 40 metrin syvyydessä ja sen lastina on 3 800 tonnia magnesiumoksidia, jonka ei pitäisi aiheuttaa vakavaa uhkaa ympäristölle. Pelastusoperaatiossa mukana ollut 180-metrinen M/V Norstream on rakennettu vuonna 1999 Aker Finnyardsin Rauman telakalla. Asiasta raportoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

  • Videolla Fluvius Tamar -alus merellä.

Kommentoi Facebookissa