Seitsemän sisarusta tulevaisuuden Jukolassa – testaa oletko turvallisuutta arvostava Julia vai maailmankansalainen Tomas

Seitsemästä sisaruksesta Julia työskentelee armeijassa ja maailmankansalainen Tomas ohjaa poliittisia elokuvia.

Seitsemästä sisaruksesta Julia työskentelee armeijassa ja maailmankansalainen Tomas ohjaa poliittisia elokuvia. (Kuva Heureka)

Heurekan ja Sitran yhteisnäyttelyssä käännetään katseet tulevaisuuteen.

TULEVAISUUSNÄYTTELY Millainen on tulevaisuuden Suomi? Heurekan ja Sitran yhteisnäyttely Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty näyttely, joka kutsuu yleisön pohtimaan, millaista tulevaisuutta haluamme rakentaa.

Näyttely kertoo tarinan tulevaisuuden sisaruksista ja vaihtoehtoisista tulevaisuuksista. Sisaruksilla on erilaiset tavoitteet ja arvot, jotka määrittelevät heidän suhdettaan tulevaisuuteen. Näyttelyn kävijät auttavat sisaruksia ratkaisemaan heidän pulmiaan ja rakentamaan tulevaisuuden Suomea heijastelevaa Jukolaa.

Näyttelyssä käsitellään hyvinvointiin, työhön, terveyteen, ruokaan, liikkumiseen, asumiseen ja oppimiseen liittyviä kysymyksiä. Mahdollisia tulevaisuuksia tuodaan esiin näiden teemojen kautta kaikkiaan yli kahdellakymmenellä näyttelykohteella.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely on mahdollisuus kurkistaa tulevaisuuteen, johon voi vielä vaikuttaa. Suomessa rakennettu elämyksellinen näyttelykonsepti on jo herättänyt kansainvälistä kiinnostusta Heurekan yhteistyökumppanien joukossa.

– Tavoitteena on saada kävijät kokemaan tulevaisuuden valinnat henkilökohtaisesti. Haluamme saada ihmiset pohtimaan tulevaisuutta ja ymmärtämään omien valintojen merkitys sen luomisessa, Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski toteaa.

Suomi 100 -juhlavuosi on hetki katsoa menneeseen, mutta vielä tärkeämpää olisi keskustella meidän suomalaisten yhteisestä tulevaisuudesta.

– Tulevaisuus ei tapahdu, vaan jokainen tänään tehty päätös ja teko rakentaa sitä osaltaan. Tässä työssä meillä jokaisella on oma roolimme, ja sen pohtimiseen näyttely sekä innostaa että haastaa, Sitran projektijohtaja Päivi Hirvola avaa Sitran näkökulmaa Heurekan kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Näyttelyn tarkoitus on saada ihmiset pohtimaan tulevaisuuden toivottua suuntaa ja miettimään, miten tulevaisuuteen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa.

Ketä sisarusta sinä muistutat? Vierailijoiden tekemät valinnat tallentuvat rannekkeeseen, ja näyttelykierroksen lopuksi saa tietää valintojensa perusteella oman arvoprofiilinsa. Samalla selviää, kuka sisaruksista on lähimpänä omia arvoja.

Näyttely avautuu marraskuun 17. päivä, mutta jo nyt voit testata onko sinua lähempänä turvallisuutta arvostava Julia vai ehkä kansalaistuloilla elävä biohakkeri Laura? Klikkaa testiin tästä.

Kommentoi Facebookissa