Sekava mies puukotti kiinniottoa suorittanutta poliisikoiraa – koira leikattiin ja jäi henkiin

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä.

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita muun muassa eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies luovutettiin toiselle viranomaiselle ja poliisikoira kuljetettiin saamaan kiireellistä hoitoa Helsinkiin.

ELÄINSUOJELURIKOS Perjantaina aamupäivällä poliisi sai tehtävän sekavasti käyttäytyneestä miehestä Vihdissä. Poliisin saapuessa paikalle mies pakeni veitsellä aseistautuneena maastoon ja poliisi lähti jäljestämään häntä.

Tehtävään liittyi myös Helsingin poliisilaitoksen poliisikoirapartio, joka lähti tavoittelemaan miestä. Mies tavattiin maastosta noin kello 11. Hänen havaittiin piilottelevan jotain selkänsä takana ja miestä käskytettiin useamman kerran näyttämään kätensä.

Mies ei totellut, jolloin poliisikoira päästettiin turvaamaan poliisipartioiden suorittamaa kiinniottoa. Kiinniottotilanteessa mies puukotti poliisikoiraa pään ja kaulan alueelle. Mies luovutettiin toiselle viranomaiselle ja poliisikoira kuljetettiin saamaan kiireellistä hoitoa Helsinkiin. Koira leikattiin ja jäi henkiin.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapahtunutta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja törkeänä eläinsuojelurikoksena.

Lue myös: Poliisikoira Leevi löysi kadonneen naisen – ”Oli pimeää ja pakkasta ja nainen piiloutunut metsään”

Kommentoi Facebookissa