Sekava mies yritti aamuyöllä suurlähettilään virka-asuntoon – tunkeutuja paljastui poliisiksi

Poliisin tekemän tilannearvion mukaan kyseessä oli vakava hengen ja terveyden vaara.

Poliisin tekemän tilannearvion mukaan kyseessä oli vakava hengen ja terveyden vaara. (Kuva AOP)

Sekavasti käyttäytynyt mies aiheutti poliisioperaation Lauttasaaressa ja Kuusisaaressa.

POLIISIRIKOS Sekavasti käyttäytynyt mies aiheutti tänään perjantaina kolmen jälkeen aamuyöstä poliisioperaation Helsingin Lauttasaaressa ja Kuusisaaressa. Miehen epäillään tunkeutuneen Japanin suurlähettilään virka-asunnon alueelle.

Poliisi sai ilmoituksen hätäkeskuksen kautta, kun Etelä-Afrikan suurlähetystöstä ilmoitettiin oudosti käyttäytyvästä miehestä Lauttasaaressa. Hetkeä myöhemmin poliisipartiot löysivät miehen käyttämän ajoneuvon Japanin suurlähettilään virka-asunnon lähistöltä. Alueella partioinut vartiointiliikkeen vartija kohtasi miehen suurlähettilään virka-asunnon edustalla.

Poliisi meni suurlähetystön alueelle, koska miehen käytös oli sekavaa ja hän pyrki sisään suurlähettilään virka-asuntoon. Suurlähetystön henkilökuntaan kuuluva työntekijä joutui alueelle tunkeutuneen miehen kanssa käsikähmään. Poliisin tekemän tilannearvion mukaan kyseessä oli vakava hengen ja terveyden vaara, jonka vuoksi poliisi päätti ryhtyä miehen välittömään kiinniottoon. Alueella vartioinut vartija pyysi poliisin apua ja päästi poliisin lähetystön alueelle.

Sekavasti käyttäytynyt rikoksesta epäilty on poliisihenkilö, jonka johdosta asia on siirretty poliisirikostutkintaan. Häntä epäillään törkeästä julkisrauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja pahoinpitelystä.

Lue myös: KRP:n päällikkö joutui sairaalaan – jälleen uusi syyte laajassa poliisirikosten oikeudenkäynnissä

Kommentoi Facebookissa