Seppälä oli tv-sarjan esikuva – päättyykö vaatekauppaketjun tarina konkurssiin?

Tv-sarjaan Seppälän vaatekauppaketjun tarina päätyi, kun kirjailija Raija Oranen luki Liisa Lipsasen haastattelun.

Tv-sarjaan Seppälän vaatekauppaketjun tarina päätyi, kun kirjailija Raija Oranen luki Liisa Lipsasen haastattelun. (Kuva AOP)

Seppälä oli huippusuositun Puhtaat valkeat lakanat -tv-sarjan innoittaja.

VAATEKAUPPAKETJU Seppälä toi 1970–80-luvulla muotivirtaukset suomalaisten ulottuville. Jo 1930-luvulla perustettua vaatekauppaa johtivat silloin suvun nuoret, Liisa ja Hannu Seppälä. Liisa Seppälä tuli myöhemmin tunnetuksi Lipsasena, kun hän meni naimisiin Dannyn eli Ilkka Lipsasen kanssa.

Vuonna 1988 Seppälä myytiin Stockmannille. Kauppahinta oli 300 miljoonaa markkaa, nykyrahassa noin 88 miljoonaa euroa. Liisa Lipsanen osti rahoillaan Mauritzbergin linnan Ruotsista. Hannu Seppälä menetti omaisuutensa huonoissa sijoituksissa ja kuoli pian sen jälkeen.

Tv-sarjaan Seppälän vaatekauppaketjun tarina päätyi, kun kirjailija Raija Oranen luki lentokoneessa Helsingin Sanomista Liisa Lipsasen haastattelun. Oranen oli tulossa tv-alan tapahtumasta ja Frankfurtin kentällä hän nousi Finnairin koneeseen, saaden sanomalehden käsiinsä.

– Sanoin tuottaja Solja Kievarille, että tässä se nyt on se tv-sarja, Raija Oranen kertoo.

Puhtaat valkeat lakanat kertoi Raikkaan perheen vaatekauppaketjun tarinan. Hannu Seppälän tragediaa kirjailija on käyttänyt kuvatessaan Heikki Raikkaan kohtaloa, joka oli surullinen sekin.

Liisa Lipsasta Oranen ei tavannut siinä vaiheessa kun hän kirjoitti tv-sarjaa.

– En halunnut sitoa käsiäni, Oranen sanoo.

Myöhemmin Liisa Lipsanen ja Raija Oranen kohtasivat ja halasivat.

– Oli ihanaa vihdoin tavata, Oranen myöntää.

Vuonna 2015 Stockmann myi Seppälän toimitusjohtaja Eveliina Melentjeffille ja hänen miehelleen Timo Melentjeffille. Viime keväänä käräjäoikeus hyväksyi Seppälän yrityssaneeraukseen.

Vaateketjulla on Suomessa 56 myymälää ja Virossa 16. Työntekijöitä yrityksellä on 270. Ja nyt verottaja hakee Seppälää konkurssiin.

Siihenköhän loppuu maineikkaan brändin tarina.

Kommentoi Facebookissa