Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi CHL-sarjan startatessa – ”Joukkue on todella sitoutunut”

Jukka Rautakorpi palasi tamperelaisseuran pääkäskyttäjäksi.

Jukka Rautakorpi palasi tamperelaisseura Tapparan pääkäskyttäjäksi. (Kuva AOP)

Vedonlyönnin kertoimien valossa Tappara on Mestarien liigan kakkossuosikki voittajaksi.

JÄÄKIEKKO Tappara sai täksi kaudeksi tutun paluumuuttajan valmentajaosastolleen, kun Jukka Rautakorpi palasi tamperelaisseuran pääkäskyttäjäksi.

Kirvesrinnat ovat marssineet kesällä voitosta voittoon harjoituspeleissä. Perjantaina kausi alkaa kunnolla, kun joukkue aloittaa urakkansa jääkiekon Mestarien liigassa Itävallassa Red Bull Salzburgia vastaan.

– Kolme treenipeliä on pelattu, ja nyt alkavat sitten tosipelit. On tietysti oltu treenipeleissäkin jo tosissaan liikkeellä ja saatu peliä käymään. Vaikka olemme enemmän hakeneet pelillisiä tavoitteita, ne ovat toteutuneet erittäin hyvin ja tuottaneet voittoja, Rautakorpi kehuu.

– Joukkue on todella sitoutunut. Siellä on pelaajia, jotka ovat menossa uralla eteenpäin. Se näkyy.

Vielä alkuviikosta Jukka Rautakorpi, 53, ei ollut jutellut joukkueen kanssa sanaakaan CHL:n tavoitteista. Kokeneelle valmentajalle on kuitenkin selvää, että 32 joukkueen turnausmuotoisessa kilpailussa halutaan menestyä.

– Tämä on niin lyhyt sarja ja on niin vähän pelejä, niin on selvää, että pitää vain keskittyä yhteen peliin ja hakea siihen ne asiat, mitkä Salzburgia vastaan tarvitsee ja sitä kautta vaan mennä eteenpäin. Ei tässä voi sellaisia kokonaisuuksia paljon käsitellä, Rautakorpi sanoo viitaten avauspeliin.

CHL asettaa vaatimukset, että joukkueen pitäisi olla tietyllä tasolla peleissä.

– Totta kai pelaajien motivaatio, sitoutuminen ja tietty lahjakkuus mikä pelaajistossamme on, luo pohjan hyvälle tekemiselle. Sitä yrittää päivä päivältä puristaa eteenpäin, niin onhan se haasteellista, mutta siinä on myös paljon mahdollisuuksia.

Rautakorpi on valmentanut Tapparaa aiemmin neljänä eri kertana: vuosina 1995–1997, 1999–2003, 2005–2006 ja 2012–2014. Viime kaudella hän toimi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana ja Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön joukkuelajivastaavana.

Vedonlyönnin kertoimien valossa Tappara on Mestarien liigan kakkossuosikki voittajaksi. Vedonvälittäjät antavat vain HC Frölundalle pienemmän voittokertoimen. Kertoimet voivat luonnollisesti vielä muuttua.

Kommentoi Facebookissa