Sukellusvenemysteeri selviämässä – DNA vahvistaa ruotsalaisen naistoimittajan kuolleen aluksessa

Kim Wallin ruumiiseen oli poliisin mukaan kiinnitetty myös metallia, jotta ruumis olisi uponnut paremmin.

Kim Wallin ruumiiseen oli kiinnitetty myös metallia, jotta ruumis olisi uponnut paremmin. (Kuva AOP ja Tom Wall)

Traagista tapahtumaketjua on verrattu Suomessakin suosittuun Silta-televisiosarjaan.

SUKELLUSVENESURMA Ruotsalaisen naistoimittaja Kim Wallin kuolemaan johtanut kummallinen tapahtumasarja on selviämässä pala palalta.

Kööpenhaminan poliisi vahvisti varhain tänä aamuna, että Juutinrauman rannasta löydetty ilman raajoja ja päätä ollut ruumis kuuluu kadoksissa olleelle toimittajalle. Asian vahvistivat lopulta DNA-tutkimukset, joista Kööpenhaminan poliisi kertoi aamulla Twitterissä.

“Dna match mellem torso og Kim Wall. Ikke yderligere #politidk”

Torso oli löytynyt rannalta läheltä aluetta, jonne tanskalaisen keksijän Peter Madsenin sukellusvene UC3 Nautilus oli uponnut 11. elokuuta 2017.

New Yorkissa asunut Kim Wall oli ollut tekemässä haastattelua Madsenista, joka ensiksi väitti vieneensä ruotsalaistoimittajan rantaan. Sen jälkeen hän väitti Wallin kuolleen onnettomuudessa, ja Madsen olisi haudannut ruumiin jostain syystä mereen Kögenlahdella.

Tanskalaisen keksijän Peter Madsenin poliisille antamat vaihtelevat selitykset ovat olleet alusta asti epäilyttäviä.
Tanskalaisen keksijän Peter Madsenin poliisille antamat vaihtelevat selitykset ovat olleet alusta asti epäilyttäviä. (Kuva AOP)

Tanskan poliisi piti tänään Kööpenhaminassa tiedotustilaisuuden liittyen kuolemaan. Ruumiista otettuja DNA-näytteitä verrattiin Kim Wallin hiusharjasta sekä hammasharjasta otettuihin näytteisiin. Ruumis on poliisin mukaan maannut sukellusveneen lattialla ja siihen oli kiinnitetty metallia uppoamisen varmistamiseksi.

Madsenin sukellusveneestä on lisäksi löytynyt Wallille kuuluneita tavaroita sekä naisen verta. Tutkimukset jatkuvat selvitettäessä, onko myös Madsenin vaatteissa verijälkiä. Mahdollisen murhan motiivi ei ole vielä selvinnyt.

Traagista tapahtumaketjua on verrattu Suomessakin nähtyyn suosittuun Silta-televisiosarjaan, jota kuvattiin Tanskassa ja Ruotsissa. Itseoppineen keksijän Peter Madsenin UC3 Nautilus -sukellusvene laskettiin vesille toukokuussa 2008 kolmen vuoden rakentamisen jälkeen, hintaa projektille kertyi noin 200 000 dollaria.

Muutaman viime vuoden ajan Madsen on työskennellyt perustamansa Rocket Madsen Space Labin parissa, tavoitteenaan miehitetyn avaruusaluksen rakentaminen.

Kommentoi Facebookissa