Siikainen, Sillanpää ja Marilyn Monroe – ennen oli ennen, nyt on nyt

Jari Sillanpää ei esiinny ensi kesänä Siikaisilla, eikä juhannuksena Syvälahdellakaan.

Jari Sillanpää ei esiinny ensi kesänä Siikaisilla, eikä juhannuksena Syvälahdellakaan. (Kuva AOP)

Kirjoittajamme muistaa ajan, kun Siikainen oli huomattavasti vapaamielisempi.

KOMMENTTI Siikaisten kunta on perunut kesäkuulle sovitun Jari Sillanpään konsertin. Syynä on se, että Siltsu on sekoillut huumeiden kanssa. Mutta on ollut sellainenkin aika, kun Siikainen oli huomattavasti vapaamielisempi mömmöjen suhteen.

Vuonna 1988 Siikainen otti mainoshahmokseen näyttelijä Marilyn Monroen (1926–1962). Elämäkertatietojen mukaan Marilyn oli varsinkin viimeisinä vuosinaan lääkekoukussa ja alkoholiriippuvainen. Virallisesti hän kuoli lääkkeiden yliannostukseen.

Näyttelijänä Marilyn oli luonnonlahjakkuus, mutta ohjaajien painajainen. Työt kärsivät muun muassa siitä syystä, että hän oli ajoittain hoidossa riippuvuuksiensa takia.

Marilyn oli eläessään aineista riippuvainen, mutta 1988 se ei häirinnyt Siikaisten kuntaa. Nyt sen sijaan perutaan Jari Sillanpään konsertti, koska Siikaisiin ei haluta “sellaista arvomaailmaa”.

Vuonna 1988 Siikainen muun muassa teetti autojen takalasitarran, jossa oli Marilynin kuva sekä teksti: “Minäkin olisin halunnut asua Siikaisissa.”

Marilyn ei varmasti ollut kuullutkaan Siikaisista. Siikaisten kunnanisät olivat tuskin kysyneet Marilynin asumismieltymyksiä silloin kun hän vielä eli. Mutta kun hahmo nostettiin mainoskampanjaan, medianäkyvyys oli melkoinen.

Nyt sitten näkyvyyttä tulee siitä syystä, että toisen mömmöjen kanssa sählänneen – eli Jari Sillanpään – konsertti perutaan.

Ennen oli ennen, nyt on nyt.

Jussi Niiranen

Kirjoittaja on tamperelainen toimittaja

Siikaisten kunta teetti tällaisen tarran 1988. Ei taitaisi nykyään olla Marilynilla asiaa Siikaisiin.
Siikaisten kunta teetti tällaisen tarran 1988. Ei taitaisi nykyään olla Marilynilla asiaa Siikaisiin. (Kuva Jussi Niiranen)

Kommentoi Facebookissa