Simo Lipsasen kausi on ollut hieno – huippukunto ei säilynyt Lontooseen

Simo Lipsanen teki sen mitä häneltä on jo odotettu, Pertti Pousin SE-tulos on historiaa.

Simo Lipsanen teki tällä kaudella jo sen mitä häneltä on jo odotettu, Pertti Pousin SE-tulos on viimein historiaa. (Kuva AOP)

Tulossa on vielä Suomi-Ruotsi-maaottelu syyskuussa Tukholmassa.

LONTOON MM-KISAT Tuore Suomen ennätysmies Simo Lipsanen hyppäsi kolmiloikan MM-karsinnassa tasaisen sarjan, mutta loppukilpailupaikkaan Lontoossa se ei riittänyt. Nuorukaisen parhaaksi jäi ensimmäisen kierroksen 16,54, joka riitti 17. sijaan. Toinen hyppy kantoi 16,48 ja kolmas 16,41.

Karsintaraja oli 17 metriä, jonka ylitti kolme hyppääjää. Kärkimiehet olivat yhdysvaltalaiset Chris Benard tuloksella 17,20 sekä viisi senttiä vähemmän hypännyt Christian Taylor. Loppukilpailuun päästiin tuloksella 16,66.

Lipsasen ensimmäinen ja kolmas hyppy jäivät 11 senttiä lankusta. Vaikka loppukisapaikka ei jäänyt MM-debytantilta kovinkaan kauas, jäi suorituksesta harmiteltavaa.

– Kauden pääkilpailu meni nappiin, ja oli tiedossa, että huippukunto ei saata säilyä ihan tänne asti. Tuntui siltä, että kun ei ollut terävyyttä, en saanut vauhtia jatkumaan. Kropassa ei ollut oikein terävä fiilis, Lipsanen sanoi.

Olosuhteet ja rata olivat Lappeenrannan Urheilu-Miesten kolmiloikkaajan mieleen. Lipsanen ei hätkähtänyt myöskään stadionin valtavaa yleisömäärää.

– Ei hämmentänyt, vaan antoi lisää virtaa. Kiva oli myös päästä ensi kertaa kilpailemaan maailman huippujen kanssa.

Simo Lipsanen, 21, on ottanut tälle kaudelle ison harppauksen eteenpäin, sillä karsinnan kaikki kolme hyppyä olisivat olleet hänen parhaita hyppyjään vielä viime kesänä. Taskussa 22-vuotiaiden EM-hopea ja saavutettu SE-tulos 17,14 ovat luoneet menestyksekkään kesän.

Lipsasen kausi jatkuu Eliittikisoissa Lappeenrannassa sekä syyskuun alussa Tukholmassa Ruotsi-ottelussa.

  • Lähde Suomen Urheiluliitto

Kommentoi Facebookissa