Sinua on varoitettu – ylinopeussakko napsahtaa vilkkailla teillä helposti vuorokauden ajan

Valvontaa kohdennetaan taajamiin ja paikkoihin, joissa on sattunut onnettomuuksia ja ajetaan ylinopeuksilla.

Valvontaa kohdennetaan taajamiin ja paikkoihin, joissa on sattunut onnettomuuksia ja ajetaan ylinopeuksilla. (Kuva Fotolia)

Poliisi valvoo nopeuksia tehostetusti 24 tunnin nopeusvalvontamaratonissa.

NOPEUSVALVONTA Suomen poliisilaitokset osallistuvat vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, joka alkaa keskiviikkona 18.4. aamulla kello 6 ja päättyy torstaina 19.4. kello 6.

Nopeuksia valvovien poliisipartioiden lisäksi valvonnassa käytetään automaattivalvontalaitteistoja. Valvontaa kohdennetaan taajamiin keskittyen sellaisille alueille ja paikkoihin, joissa on sattunut onnettomuuksia ja ajetaan ylinopeuksilla.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella estetään liikenneonnettomuuksia ennakolta. Toivottavasti kuljettajat havahtuvat pohtimaan omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Esimerkiksi Helsingin poliisilaitoksella on maratonin aikana erityisen paljon partioita, ja automaattivalvontayksiköt ovat tehokkaassa käytössä.

– Valvomme erityisesti vilkkailla teillä. Keskitymme nopeuksiin, mutta tarkkailemme myös muuta liikennekäyttäytymistä. Vaikka kelit muuttuvat kesäisemmiksi, toivomme kuljettajilta malttia, Helsingin poliisilaitoksen komisario Pasi Tuominen sanoo.

Valvonta on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston TISPOL:n Euroopan laajuista Operation Speed -valvontateemaa, johon osallistuu yli 20 Euroopan maata. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Kommentoi Facebookissa