Sipilä ja Macron tapasivat Pariisissa – ”Puolustusyhteistyö etenee nyt nopeasti”

Pääministeri Juha Sipilä ja presidentti Emmanuel Macron löysivät yhteisen sävelen EU:n puolustusyhteistyön kehittämisessä.

Pääministeri Juha Sipilä ja presidentti Emmanuel Macron löysivät yhteisen sävelen EU:n puolustusyhteistyön kehittämisessä. (Kuva Anne Sjöholm/ Valtioneuvoston kanslia)

Pääministeri Juha Sipilä ja presidentti Emmanuel Macron keskustelivat EU:n tulevaisuudesta.

EU-POLITIIKKA Pääministeri Juha Sipilä ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapasivat Pariisissa eilen ja keskustelivat ajankohtaisista EU-asioista, kuten puolustusyhteistyöstä, talous- ja rahaliitosta sekä muuttoliikkeestä.

Lisäksi pääministeri Sipilä kertoi presidentti Macronin pyynnöstä Suomen toteuttamista uudistuksista talouden kuntoon laittamiseksi sekä uusien työpaikkojen ja hyvinvoinnin luomiseksi.

– Sekä Suomessa että Ranskassa tarvitaan jatkuvaa uudistumista kasvun ja työpaikkojen lisäämiseksi. Arvostan presidentti Macronin tapaa tarttua toimeen. Hänellä on edessään koko EU:n kannalta tärkeä tehtävä, ja omaan kokemukseeni perustuen voin arvata, ettei tehtävä tule olemaan Ranskassakaan helppo, pääministeri Sipilä totesi.

Runsas vuosi sitten Suomi ja Ranska ilmaisivat vahvan tukensa EU:n puolustusyhteistyön kehittämiselle.

– Puolustusyhteistyö etenee nyt nopeasti ja mukailee askelmerkkejä, joita tuolloin peräänkuulutimme. Tänään vetosimme yhdessä sen puolesta, että kehitys puolustusyhteistyön osalta jatkuu Eurooppa-neuvoston kesäkuussa linjaamalla tiellä niin pysyvän rakenteellisen yhteistyön kuin muiden hankkeiden osalta. Suomi ja Ranska ovat valmiita toimimaan tässä edelläkävijöinä, pääministeri Sipilä kertoi.

Sipilä ja Macron kävivät myös keskustelun Euroopan rahaliittoon liittyen. EMU:n kehittäminen on juuri tällä hetkellä ajankohtainen kysymys.

– Kiitin presidenttiä hänen aktiivisuudestaan tässä keskustelussa. Kävimme hyvinkin yksityiskohtaisesti läpi erilaisia malleja ja pohdimme realistisesti eri vaihtoehtojen vaikutuksia koko Euroopan vakauden luomiseksi. Olen varma, että tältä pohjalta pystymme entistä paremmin jatkamaan rakentavaa keskustelua läpi syksyn joulukuun Eurooppa-neuvostoon, jossa asia on virallisesti päämiesten pöydällä, pääministeri Sipilä totesi.

Kommentoi Facebookissa