SM-liigan jäähykuninkaalle 12 ottelun pelikielto – jälleen päähän kohdistunut taklaus

SM-liigan kaikkien aikojen jäähykuningas Markus Kankaanperälle on määrätty pelikieltoa aiemmin Liigan kurinpitomenettelyssä ennen tätä tilannetta neljästi.

SM-liigan kaikkien aikojen jäähykuningas Markus Kankaanperälle on määrätty pelikieltoa aiemmin Liigan kurinpitomenettelyssä ennen tätä tilannetta neljästi. (Kuva AOP)

HPK:n Niklas Friman sai myös neljän ottelun pelikiellon tilanteesta, josta ei alunperin tuomittu rangaistusta.

JÄÄKIEKKO Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Sportin Markus Kankaanperälle kahdentoista ottelun pelikiellon Kärpät–Sport-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Lauantaina 16.9. käydyn ottelun erotuomarit tuomitsivat peliajassa 49:46 Kankaanperälle tämän taklauksesta Kärppien Ville Leskiseen viiden minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen, syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus. Päävideotuomari asetti tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tuli määrätä ottelurangaistus.

Tilanteessa Leskinen voittaa Kärppien puolustusalueen kulmatilanteessa irtokiekon ja lähtee luistelemaan kiekollisena hyökkäyssuuntaan. Kankaanperä ottaa muutaman luistelupotkun eteenpäin ja tekee taklauksen, joka osuu kokonaan Leskistä pään ja ylävartalon alueelle. Leskinen loukkaantui tilanteessa eikä pelannut ottelua loppuun.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Kankaanperä aiheuttaa taklauksellaan Leskisen loukkaantumisen. Hänellä on ollut hyvin aikaa tiedostaa pelitilanne ja päättää, miten aikoo taklata matalassa asennossa olevaa vastustajaa.

SM-liigan kaikkien aikojen jäähykuningas Kankaanperälle on määrätty pelikieltoa aiemmin Liigan kurinpitomenettelyssä ennen tätä tilannetta neljästi. Tapauksissa kolmessa on ollut kyse päähän kohdistuneista taklauksista ja kurinpitohistorian perusteella pelikieltoa ankaroitetaan viidellä ottelulla.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi myös HPK:n Niklas Frimanille neljän ottelun pelikiellon lauantaina HPK-Ilves-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta, josta ei tuomittu rangaistusta. Tilanteessa Friman taklaa Ilveksen Joona Ikosta, joka nousee kiekollisena HPK:n puolustusalueelle ja menettää tasapainonsa kaatuen siniviivan jälkeen. Kaartaessaan Ikosen editse Friman suorittaa taklauksen osuen olkavarrellaan Ikosta päähän.

Liigan kurinpitodelegaatio on jo aiemmin määrännyt Ässien Matti Lambergille kolmentoista ottelun pelikiellon Ässät-Jukurit-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Aikaisemmin myös SaiPan Cody Kunyk on saanut viiden ottelun ja Kärppien Jari Sailio kolmen ottelun pelikiellon.

Liigan alkukautta on leimannut keskustelu sääntöjen vastaisista taklauksista. Ennen kauden alkua Liiga-seurat ja pelaajat keskustelivat kurinpidosta ja kurinpidon linjauksista. Liiga haluaa todeta, että kaikki olivat yksimielisiä siitä, että erityisesti päähän kohdistuneiden taklausten määrää on saatava pienemmäksi ja niiden sanktiointia tulee koventaa.

Kommentoi Facebookissa