SM-liigan runkosarjassa vielä jännitettävää – lauantain pelit sekoittivat pakkaa

Pelicans juhlii maalia

Pelicans juhlii maalia. (Kuva AOP)

SM-liigan runkosarjan lopulliset sijoitukset ratkeavat vasta tiistaina pelattavalla päätöskierroksella.

JÄÄKIEKKO SM-liigan pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä, mutta pudotuspeliparien ja sijoitusten kannalta lauantain kierros sekoitti pakkaa. Pelicans voitti HIFK:n 3-0 ja nousi nyt kuudenneksi ja suoraan pudotuspelipaikkaan kiinni.

Tapparalle maalein 2-5 hävinnyt Ilves putosi puolestaan seitsemänneksi. Sportille 1-3 hävinnyt KalPa on nyt kahdeksantena ja SaiPan 7-2 murskannut KooKoo yhdeksäntenä. Sijoitukset voivat vielä muuttua tiistaina, kun SM-liigan runkosarjassa pelataan viimeinen kierros.

Oulun Kärppien kausi on ollut SM-liigassa vuoristorataa. Lauantaina oli se parempi päivä ja Kärpät kaatoi JYPin 4-1.

Kärpät tuli luukuista ulos vauhdilla ja teki ottelun kaikki maalinsa jo avauserässä.

– Hyvä ensimmäinen erä ja oltiin siinä tehokkaita ja karattiin sen ansiosta tänään voittoon. Sitten oli pitkä matka peliä jäljellä ja JYP nosti kaasua. Meillä näkyi se tilanne, että meillä on ollut vähän vaikeaa viime aikoina. Häviämisen pelko on aika kova ja ruvettiin vähän söhlää kiekon kanssa. Onneksi Patrik Rybar oli mies paikallaan, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Kärpät taistelee vielä loppuun asti suorasta pudotuspelipaikasta eli paikasta kuuden parhaan joukkoon. Lauantaina sillä olikin ns. pakkovoiton paikka.

– Tänään meille ei kelvannut tästä ottelusta mikään muu kuin voitto ja se saatiin. Annoimme itsellemme vielä mahdollisuuden taistella siitä suorasta pudotuspelipaikasta kuuden joukkoon. Tapparaa vastaan päästään haastamaan mahtavat tuplamatsit. Otetaan tästä iloa ja rentoutta mukaan, Manner suunnitteli.

SM-liigan viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta eli paikasta kuuden parhaan joukkoon käydään vielä hurjaa kisaa ihan loppuun saakka. Pelicans tarrasi siihen lauantaina kiinni, kun se kaatoi kotonaan HIFK:n 3-0.

– Jos sitä (kuuden parhaan joukkoon menemistä) miettii, niin tämä oli pakkovoitto. Hieno peli pelattiin ja otettiin tärkeä voitto, Pelicansin hyökkääjä Miika Roine sanoi C Morelle.

SM-liigan runkosarja on ollut todella pitkä. Sarja alkoi jo lokakuussa ja normaalisti tässä vaiheessa kevättä pudotuspelit olisivat jo pitkällä.

– Onhan tämä ollut poikkeuksellisen pitkä runkosarja. En edes muista, milloin sarja alkoi. Pitkä pätkä, kovia pelejä ja kuten nähdään, niin äärimmäisen tasainen sarja. Ihan viime metreille asti saadaan taistella tosissaan. Hieno viimeinen kierros tulossa, Roine linjasi.

Porissa pelattiin kauden kuudes ja samalla viimeinen Satakunnan paikallispeli. Lukko oli jälleen Ässiä parempi ja voitti 5-2.

Näin ollen Lukko voitti kaikki kauden kuusi kohtaamista ja on selvä Satakunnan herra. Ässät on ottanut pisteitä Lukolta edellisen kerran yli vuosi sitten.

Satakunnan kiekkokunnian lisäksi ottelussa ei enää panosta ollut. Lukko oli jo varmistanut aiemmin runkosarjan voiton ja Ässien kausi päättyy runkosarjaan.

SM-liigan runkosarjan viimeiset ottelut pelataan maanantaina ja tiistaina.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK palasi viimein kaukaloon – ”Nyt selviydyttiin ja vielä tuloksenkin valossa”

Kommentoi Facebookissa