SM-liigan tyvipäässä kärsimysnäytelmiä – valmentajavaihdosten järkevyys syytä kyseenalaistaa

Paljon kokenut Risto Dufva toimii Vaasan Sportin päävalmentajana.

Paljon kokenut Risto Dufva toimii Vaasan Sportin päävalmentajana. (Kuva AOP)

Sarjajumbo Sport hävisi HPK:lle 2-6. Toiseksi viimeisenä oleva Jukurit hävisi KalPalle 1-8.

JÄÄKIEKKO Kabinetin kautta SM-liigaan nostetut entiset Mestis-seurat Vaasan Sport ja Mikkelin Jukurit päätyivät heikon menestyksensä myötä vaihtamaan valmentajaa kesken kauden. Valmentajapotkuista ei näytä olevan apua, kun Jukurit on sarjassa toiseksi viimeisenä ja Sport viimeisenä.

Lauantaina Sport hävisi hallitsevalle Suomen mestarille HPK:lle Vaasassa 2-6. Viihdettä ottelussa tarjosivat lähinnä kolmannen erän kaksi tappelua.

Sportin Jared Wilson ja HPK:n Tommi Tikka aloittivat nyrkkitalkoot. Molemmat pelaajat saivat ulosajon nujakan vuoksi.

Reilut kolme minuuttia myöhemmin oli Sportin Paul Geigerin ja vieraiden Miro Karjalaisen vuoro selvitellä erimielisyyksiään nyrkein. Myös he lensivät pihalle taistosta.

TPS otti lauantaina Tampereella yllättäen 4-3 -voiton sarjakakkosesta Tapparasta ja pudotti Sportin sarjan jumboksi. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan Sport on hävinnyt kuusi. Perjantain Ilves– ja lauantain HPK-otteluissa Sport päästi yhteensä 11 maalia.

Näyttää siltä, ettei valmentaja Risto Dufvasta sittenkään ole Sportin pelastajaksi. Joukkueen pelaajamateriaali ei vain riitä parempaan.

Viime maanantaina valmentajaa vaihtanut Jukurit hävisi KalPalle Kuopiossa 1-8. Marko Kauppisen pesti Jukurien valmentajana on käsittänyt kaksi ottelua ja kaksi tappiota maalieron ollessa näissä peleissä 3-13.

KalPan Matti Järvinen nousi päärooliin. Järvinen takoi mahtavat tehot 4+1. Janne Keränen sai kasaan pisteet 1+3.

Pitkään Liigan kellariosastolla rämpineellä Ilveksellä menee lujaa. Lauantaina Ilves voitti kärkijoukkue Kärpät jatkoajalla 2-1. Sarjassa kolmantena oleva Ilves teki SM-liigan ennätyksen kasvatettuaan pisteputkensa 14 ottelun pituiseksi.

Toinen entinen kellariosaston joukkue KooKoo voitti Pelicansin Lahdessa 3-1 ja jatkaa sarjassa neljäntenä. KooKoo on osoittanut, että kabinetin kautta SM-liigaan nostettu seura voi kyllä menestyä, jos seurajohto on tehtäviensä tasolla. Siihen riittää, että palkkaa kunnollisen valmentajan sekä tekee järkeviä ratkaisuja pelaajamarkkinoilla.

SaiPa otti tärkeän 3-2 -voiton JYPistä ja Lukko voitti Ässät 3-2. SaiPa nousi pisteen päähän viimeisessä pudotuspelipaikassa pisteen jäljessä olevasta Ässistä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukurit vaihtoi valmentajaa – taas tuli turpaan

Kommentoi Facebookissa