SM-liigassa irvokasta meininkiä – ”Tuli vähän 90-luku mieleen”

SaiPa on Lappeenrannan ylpeys (Kuva: Liiga)

HIFK murjoi SaiPan maalein 9-5. SaiPalla ei ollut tyhjennysmyyntiensä myötä edes täyttä neljää ketjua.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa nähtiin irvokas näytelmä perjantaina, kun HIFK murjoi umpisurkean SaiPan 9-5. Ottelussa näkyi, että SaiPa on laittanut loppukauden läskiksi tyhjennysmyyntinsä myötä.

HIFK on kipuillut ajoittain maalinteon kanssa tällä kaudella, mutta nyt se otti koko sarjan piikkipaikan: yksikään toinen joukkue ei ole vielä tällä kaudella tehnyt yhdeksää maalia yhdessä ottelussa.

– Tuli vähän 90-luku mieleen, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kummasteli ottelun jälkeen.

Samoilla linjoilla oli HIFK:n tähtihyökkääjä Eetu Koivistoinen, joka teki suurimman osan helsinkiläisten maaleista. Koivistoinen nakutti hattutempun.

– Vähän tuli joo lukemien osalta mieleen. Silloin vissiin tuli vähän enemmän maaleja, vuonna 1995 syntynyt Koivistoinen sanoi Sport Contentille.

– Hyvä, että meidänkin peleissä tulee välillä vähän enemmän maaleja. Välillä on ollut 1-0-pelejäkin. En tiedä tykkäsikö yleisö, mutta ei välttämättä pelaajat ja valmentajat niin kauheasti tykänneet. Yleisö varmasti viihtyi, kun tuli paljon osumia, Koivistoinen arveli.

SaiPan tilanne oli jo ennen iltaa surkea. Se oli myynyt kaikki parhaat pelaajansa pois, eikä Helsinkiin saatu edes täyttä neljää ketjua kasaan. Maaleja päästivät vuorollaan 18-vuotiaat Niklas Kokko ja Kalle Varis. HIFK:n latautuminen otteluun ei ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä, joskaan se ei sitä SaiPallakaan tietysti ollut.

– Onhan siinä se ja sitten me kuitenkin pelataan isoista asioista ja pääsystä kuuden parhaan joukkoon. Tässä oli kuitenkin ne samat tärkeät kolme pistettä tarjolla kuin on huomenna Mikkelissäkin. Ei se pisteiden arvo sitä vastustajan rosteria tuijottamalla mihinkään muutu. Yhtä tärkeät kolme pistettä ne oli tänään, niin kuin on huomennakin, Koivistoinen linjasi.

Koivistoinen ei halunnut enää lyödä lyötyä. Hatullinen SaiPaa vastaan on yhtä arvokas kuin muitakin vastustajia vastaan.

– Maali on aina arvokas mun mielestä. Tämä on maalintekopeli ja maaleja on aina hieno tehdä. Siitä pitää aina nauttia, kun niitä pääsee tekemään. Joku tekee maaleja enemmän kuin joku toinen, mutta maali on aina hieno asia. Kun katsoo pikkumuksuja ulkojäillä, niin kyllä ne niitä maaleja tuulettaa siellä enemmän kuin jotain jalkakikkaa, Koivistoinen sanoi.

Koivistoinen on tehnyt tällä kaudella nyt 17 maalia. Tämänkaltaiset illat voivat ruokkia itseluottamusta entisestään ja osumia voi tulla jatkossakin enemmän.

– Kyllä se varmasti kantaa. Maalien tekemisestä tulee sellaista varmuutta, että jos on ollut vaikeampaa, niin sieltä voi ammentaa seuraaviin kertoihin. Totta kai itseluottamus siitä kasvaa, kun tulee onnistumisia, Koivistoinen sanoi.

Koivistoisen maalivireen takana ei ole mitään taikatemppuja.

– Kyllä se sieltä treeneistä lähtee. Jos sä et tee treeneissä maaleja, niin et sä ihan varmasti tee kyllä peleissäkään maaleja, Koivistoinen muistutti.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Tappara voitti – Lukon valmentajan viesti oli positiivinen

Kommentoi Facebookissa