SM-liigassa yleisökatoa – kurjin tilanne on Mikkelissä

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

SM-liigan yleisökato on syyskuun tuttu puheenaihe. Mikkelissä Jukurien kotiottelua oli keskiviikkona seuraamassa vain 1610 katsojaa.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurien keskiviikkoinen kotiottelu Rauman Lukkoa vastaan veti paikan päälle vain 1610 katsojaa. Se oli SM-liigan tasolla suorastaan järkyttävän heikko lukema.

Isoja yleisömääriä ei nähty muuallakaan. Jyväskylässä katsojia oli 2567, Lahdessa 2224, Vaasassa 2731 ja Porissa 3191.

Tampereen uusi Nokia-areenakin näyttää menettäneen uutuuden viehätyksensä Tapparan HPK-ottelun katsojamäärän oltua vain 4104. Määrä oli jopa heikompi kuin ennen koronapandemiaa Hakametsän hallissa syyskuun peleissä.

Syyskuussa väkeä käy jääkiekko-otteluissa vähemmän. Yleisömäärät tulevat varmasti nousemaan talven lähestyessä.

Mutta nyt on jo selviö, että SM-liigan yleisömäärät ovat yleisesti laskussa. KHL:n romahduksen myötä sarjaan tulleet nimekkäät pelaajat eivät ole kasvattaneet suosiota.

Aiheellisen kysymyksen voi esittää, onko Mikkeli oikea paikka SM-liigaan, jos viime kauden menestyksestä huolimatta yleisömäärä on seuraavan kauden alussa 1610 katsojaa? Vai kiinnostaisiko SM-liiga enemmän, jos siinä pelaisi vain 12 joukkuetta, ja että Mikkeliin olisi saavutettu SM-liigapaikka karsintojen kautta urheilullisin perustein?

Lohduttava huhu on, että SM-liigassa harkitaan luotettavien tietojen mukaan vakavasti sarjan avaamista. Jokerit ja Kiekko-Espoo haluaisivat nousta ja joutuisivat yrittämään sitä kenties liigakarsintojen kautta.

Joukkuemäärän vähentäminen tai esimerkiksi Jokereiden paluu ei automaattisesti poista yleistä yleisökato-ongelmaa. SM-liigan tuotteen vetovoimassa ei ole paluuta enää huippuvuosiin, koska kilpailu ihmisten vapaa-ajasta vain kovenee.

Jääkiekko kyllä kiinnostaa Suomessa maajoukkuetasolla. Viime kevään MM-kisojen valtava suosio antaa tähän varsin tyhjentävän vastauksen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilves pysyy kärjessä – Olli Jokisen Jukureille viimein voitto

Kommentoi Facebookissa