Ilves pysyy kärjessä – Olli Jokisen Jukureille viimein voitto

Kuva Fotolia

Ilves johtaa SM-liigaa voitettuaan kaikki neljä otteluaan. Jukurit otti avausvoittonsa surkean yleisömäärän edessä.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärkijoukkue Tampereen Ilves oli keskiviikkona yllättävissä vaikeuksissa Ässien kanssa, mutta nappasi lopulta 3-2-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Ilveksen sankari oli voittomaalikilpailussa vasta 18-vuotias Jani Nyman, joka osui myös varsinaisella peliajalla.

Ilves on voittanut kaikki neljä otteluaan. Se johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin.

Keskiviikon suurin yllätys nähtiin Tampereen Nokia-areenalla, missä HPK yllätti Tapparan 4-3-lukemin jatkoajalla. Tappio oli Tapparalle kauden toinen ja toinen perättäinen. HPK on voittanut nyt jo kolme ottelua putkeen ja hävinnyt vain yhden pelin.

Mikkelin Jukurit oli keskiviikkona jo suurien paineiden keskellä, vaikka kausi on vasta nuori. Jukurit hävisi Liigan avausviikolla kaikki kolme otteluaan, mutta nyt sille tuli helpottava avausvoitto. Jukurit puolusti sitkeästi ja nappasi 3-1-voiton Rauman Lukosta.

– Puolustettiin ihan koko peli. 80-20. Kyllä mä ylpeä olen tuosta pelaajien heittäytymisestä. Tikkua puristettiin paljon, kun kolme tappiota oli alla ja aika paljon ulkoista painetta joukkueelle. Joka tuutin kun avasit, niin meidän peliä analysoitiin joka paikassa aika tavalla. Sen näki, että esimerkiksi meidän karvauspeli jäi vain olettamaksi, vaikka pelaajien kanssa olemme puhuneet siitä, ettei ulkoinen paine saisi vaikuttaa, Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen kommentoi.

– Mutta olen kyllä todella ylpeä tuosta pelaajien moraalista, että pystyimme ydintä puolustamaan, vaikka oli todella, todella pitkä jaksoja puolustusalueen puolustuspelissä. Siellä varmaan vietettiin tänään aikaa enemmän kuin viimeisessä kolmessa pelissä yhteensä. Erittäin tärkeät pisteet ja voitto, kun pystyt voittamaan pelin oltuasi suuren osan ajasta ottavana osapuolena, Jokinen jatkoi.

Jukurien avausvoiton jahtaaminen ei Mikkelin kiekkokansaa kuitenkaan innostanut. Ottelua oli seuraamassa paikan päällä vain reilut 1600 katsojaa. Se on SM-liigaan todella surullinen yleisömäärä.

JYPin alamäkeä jatkoi Turun Palloseura, joka haki keskiviikkona tylyn 4-1-vierasvoiton. TPS:n sankariksi nousi todella yllättävä nimi. Puolustaja Valtteri Pulli, 21, teki TPS:n maaleista kaksi.

Kärpät otti keskiviikkona odotetun 4-1-vierasvoiton Vaasan Sportista. Kärpät on aloittanut SM-liigan vakuuttavasti kolmella voitolla ja jättänyt vain yhden pisteen matkalle. Sport on hävinnyt kolme ottelua neljästä.

Lahdessa Pelicans ja SaiPa vetivät pitkän kaavan mukaan, mutta lopulta Pelicans nappasi 2-1-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. SaiPa tipahti sarjataulukon jumboksi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Ilves kärkeen – Olli Jokisen Jukurit yhä nollakerhossa

Kommentoi Facebookissa