Soldiers of Odin -takkinen mies yritti hyökätä Timo Soinin kimppuun – ”Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä”

Soldiers of Odin -takkinen mies painettiin maahan siviilipukuisten turvamiesten toimesta.

Soldiers of Odin -takkinen mies painettiin maahan siviilipukuisten turvamiesten toimesta. (Kuva AOP)

Mies otettiin kiinni ja häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

VAALITILAISUUS Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkittavana tapahtuma, missä mieshenkilön epäillään syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Alustavien tietojen mukaan mies oli aggressiivisena ja uhkaavana pyrkinyt lähestymään vaalitilaisuudessa ollutta ulkoministeri Timo Soinia Vantaan Korson maalaismarkkinoilla.

Poliisiviranomaiset olivat estäneet lähestymisen, mikä on johtanut fyysiseen kamppailutilanteeseen. Mies otettiin kiinni ja häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Hänen toimintansa ministeriä kohtaan on myös tutkinnan alla.

Tapauksesta on liikkunut sosiaalisessa mediassa myös videoita. Soldiers of Odin -takkinen mies painetaan maahan siviilipukuisten turvamiesten toimesta. Videolla kuuluu myös kommentointia.

”Näin pannaan nippuun kaveri, joka uhoaa.”

Maalaismarkkinoilla monitoimikeskus Lumon lähistöllä oli usean puolueen edustajia tapaamassa äänestäjiä. Paikalla Sinisistä olivat myös ministerit Sampo Terho ja Jussi Niinistö sekä kansanedustaja Simon Elo. Soini jatkoi välikohtauksen jälkeen kansalaisten tapaamista. Hän kertoi MTV Uutisille, että vastaavanlaiset tilanteen ovat hänen urallaan varsin harvassa.

– Tänäänkin tilanne on ollut sellainen, että sata halausta ja pari kolme karkeampaa puheenvuoroa. Sitten joskus hyvin harvoin tulee jotain muutakin.

Vasemmistoliiton paikalla ollut ehdokas Antero Eerola kommentoi puolestaan medialle, että hyökkääjä olisi lyönyt pullolla turvamiestä. Soini kommentoi asiaa tuoreeltaan myös plokissaan.

– Tänään kohdalleni tuli ikävä välikohtaus, jota kukaan ei kohdalleen halua tai toivo. Uhkaava tilanne saatiin nopeasti rauhoittumaan. Olen kertonut näkemäni ja kokemani poliisille. Asia on nyt viranomaisten hoidossa ja tutkinnassa. He osaavat asiansa. Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä.

Lue myös: Ulkoministeri Timo Soini ei lähde eduskuntavaaleihin – ”Minulla alkaa tämän pestin jälkeen uusi matka”

Kommentoi Facebookissa