Ulkoministeri Timo Soini ei lähde eduskuntavaaleihin – ”Minulla alkaa tämän pestin jälkeen uusi matka”

Timo Soinin poliittinen ura alkoi SMP:stä, ja hän toimi vuosia perussuomalaisten puheenjohtajana.

Timo Soinin poliittinen ura alkoi SMP:stä, ja hän toimi vuosia perussuomalaisten puheenjohtajana. (Kuva AOP)

Soini sanoo auttavansa puoluettaan vaalityössä, mutta ei kerro mahdollisesta eurovaaliehdokkuudestaan.

EDUSKUNTAVAALIT Ulkoministeri Timo Soini ei asetu enää ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa. Ehdokkaiden asettaminen vaaleihin päättyy tänään ja Soini ilmoitti päätöksestään omassa plokissaan otsikolla Kiitos näistä vuosista. Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta.

– Minulla alkaa tämän kansanedustajan pestin jälkeen uusi matka. Tienviitassa ei lue määränpäätä, eikä matkan pituutta, Soini kirjoittaa.

Soini sanoo auttavansa sinisiä vaalityössä, mutta ei kerro mahdollisesta eurovaaliehdokkuudestaan. Eurovaalien ehdokasasettelu päättyy huhtikuun lopulla ja äänestyspäivä on 26. toukokuuta. Soini toimi Euroopan parlamentissa vuosina 2009–2011.

Eduskuntavaaleissa vuonna 2011 Timo Soini sai Suomen suurimman äänimäärän 43 437 ääntä ja vuoden 2015 vaaleissakin Uudenmaan vaalipiiristä lähes 30 000 ääntä. Samassa vaalipiirissä puolueen vahvin ehdokas on nyt puolustusministeri Jussi Niinistö, jonka äänisaalis neljä vuotta sitten oli lähes 12 000.

Soinin poliittinen ura alkoi SMP:stä, ja hän toimi vuosia perussuomalaisten puheenjohtajana. Luopuessaan tehtävästä ja Jussi Halla-ahon tultua valituksi puheenjohtajaksi kesällä 2017, Soini perusti muiden irtautuneiden kansanedustajien kanssa uuden puolueen ja säilytti ministerinpaikkansa.

Ulkoministerinä Timo Soini on ollut aika ajoin keskustelun kohteena ja joutui eduskunnassa henkilökohtaiseen epäluottamusäänestykseen. Syynä olivat katolisen ministerin abortinvastaiset lausunnot.

Lue myös: Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnalta selvän luottamuksen – äänestysluvut 100–60

Kommentoi Facebookissa