Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnalta selvän luottamuksen – äänestysluvut 100–60

Ulkoministeri Timo Soini läpäisi epäluottamusäänestyksestä selvin numeroin.

Ulkoministeri Timo Soini läpäisi epäluottamusäänestyksen selvin numeroin. (Kuva AOP)

Tyhjää äänestivät Soinin vanhan puolueen perussuomalaisten kansanedustajat sekä Paavo Väyrynen.

EDUSKUNTA Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen äänin 100–60. Tyhjiä ääniä annettiin 18 ja poissa äänestyksestä oli 21 edustajaa. Äänestys käytiin täysistunnossa tänään.

Torstaina SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta oli vihreiden kansanedustaja Satu Hassin kannattamana tehnyt ehdotuksen epäluottamuslauseen antamisesta Soinille. Syynä oli katolisen ministerin abortinvastainen toiminta ja hänen antamansa lausunnot.

Hallitusryhmiltä Soini sai 95 puoltoääntä ja oppositiosta kristillisdemokraateilta viisi. Poissa hallituksen kansanedustajia oli kahdeksan, oppositiosta 13. Tyhjää äänestivät Soinin vanhan puolueen perussuomalaisten 17 kansanedustajaa sekä Paavo Väyrynen.

Kapina hallituksen sisällä kuivui kokoon, kun kokoomus äänesti 32 kansanedustajan voimin ulkoministerin luottamuksen puolesta, poissa oli viisi edustajaa. Myös LiikeNytin Harry Hjallis Harkimo oli poissa äänestyksestä.

Jotku opposition kansanedustajat ovat protestoineet, että heidän kielteinen äänestyspainalluksensa olisi kirjattu poissaoloksi.

  • Äänestulosta voit tarkastella tarkemmin klikkaamalla tästä.

Lue myös: Oikeuskansleri: ”Ulkoministeri abortinvastaisessa tilaisuudessa ongelmallista, mutta ei laitonta”

Kommentoi Facebookissa