Real Madrid -legenda nuoresta brassilupauksesta – ”Vinicius Junior on lahjakas, mutta…”

Vinicus Junior on päässyt nousemaan Real Madridin vahvuuteen odotettua nopeammin.

Vinicus Junior on päässyt nousemaan Real Madridin vahvuuteen odotettua nopeammin. (Kuva AOP)

Clarence Seedorf haluaa, että Vinicius Juniorille annetaan aikaa kehittyä.

JALKAPALLO Espanjan LaLigan Real Madridin ex-tähtipelaaja Clarence Seedorf kertoi Goalin haastattelussa, mitä hän ajattelee madridilaisseuran brassilupauksesta Vinicus Juniorista.

Vinicius, 18, on pelannut 26 pelissä, joissa hän on takonut neljä maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä.

– Vinicius tekee erittäin hyvää työtä. Hän saa kokemusta pelaamalla kaikki nuo ottelut. On selvää, että pojalla on lahjakkuutta, mutta pitää olla kärsivällinen, Seedorf sanoi.

– Yleisellä tasolla puhuttuna, paineita ja vastuuta ei voi jättää nuorien harteille. Nuorten pitää päästä turvalliseen ja suojeltuun ympäristöön, jotta he voivat onnistua ja epäonnistua. Tärkeintä on, että ympäristö suojelee heitä.

Vinicius on ollut onnekas

Seedorf muistutti, että Vinicus Junior on päässyt nousemaan edustusjoukkueen vahvuuteen odotettua nopeammin.

Real Madrid laittoi luottonsa Viniciukseen kauan sitten. Hän on ollut onnekas siinä, että hän on päässyt nousemaan reservijoukkue Castillasta nopeasti, koska Cristiano Ronaldo lähti, eivätkä muut välttämättä ole parhaimmillaan. Hän siis luo omaa tilaansa.

Seedorf ilmoitti, että kerran 30 vuodessa tulee pelaaja, joka on ilmiömäisen hyvä ensimmäisestä päivästä uransa viimeiseen päivään asti.

Ronaldo Nazario, Lionel Messi, Cristiano, Diego Maradona, Pele – meidän pitää pysyä rauhallisena, Seedorf sanoi ja nosti esiin varoittavan esimerkin.

– Katsokaa AC Milanissa ollutta Alexandre Patoa, joka saapui 18-vuotiaana ja alkoi tehdä maaleja suurien odotusten alla, ja katsokaa nyt, minkälainen ura hänellä on ollut.

AC Milanin jälkeen useissa seuroissa pelannut Pato, 29, pelaa nykyään Kiinassa.

– Tuon sanottuani pidän paljon siitä, minkälaisia pelejä olen nähnyt Viniciukselta viime viikkoina: siitä, miten hän kohtaa vastustajat, ja siitä, miten hän juoksee takaisin auttamaan. Hän tulee pelaamaan hienon uran, jos hän pitää tämän mentaliteetin, jossa hän haluaa kehittyä.

Real Madrid kohtaa Ajaxin Mestarien liigassa tiistaina.

Lue myös: Ex-joukkuekaveri jyrähtää – ”Real Madrid on tehnyt Balesta syntipukin kaikille ongelmilleen”

Kommentoi Facebookissa