Sprintteri voitti maailmanmestarin – konkari sai jo 14. Suomen mestaruutensa hiihdossa

Riitta-Liisa Roponen ja Anssi Pentsinen tavoittelevat erityisesti viestipaikkaa talviolympialaisiin.

Jälleen mestaruuden saanut Riitta-Liisa Roponen ja Anssi Pentsinen tavoittelevat erityisesti viestipaikkaa talviolympialaisiin. (Kuva AOP)

Anssi Pentsinen ja Riitta-Liisa Roponen veivät Suomen mestaruudet Vantaalla.

MAASTOHIIHTO Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen ja Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsinen hallitsivat vapaan normaalimatkoja Vantaan SM-hiihdoissa lauantaina.

Voitto oli 39-vuotiaalle Riitta-Liisa Roposelle uran neljästoista henkilökohtainen Suomen mestaruus. Roposen jälkeen vapaan kympillä muut mitalisijat veivät Laura Mononen sekä Susanna Saapunki.

– Viime viikot ovat olleet hyvää, laadukasta harjoittelua kotioloissa. Olen tänään tyytyväinen tulokseen, mutta näkee sen, että on harjoiteltu viime viikon. Mestaruus kun tulee, ei se silloin huonoa ole, myös sunnuntaina skiathlonissa nähtävä Roponen sanoo.

Anssi Pentsiselle mestaruus oli uran ensimmäinen henkilökohtainen ja tuli paremmin sprintterinä tunnetulle miehelle kotikisoissa normaalimatkalla.

Oslossa vuonna 2011 15 kilometrin maailmanmestaruuden voittanut Matti Heikkinen täydensi nyt hiihdetyllä 16,5 kilometrin matkalla järjestävän seuran kaksoisvoiton. Viimeiset kilometrit hurjasti hiihtänyt Heikkinen jäi maalissa Pentsisestä 18,8 sekuntia, mutta voitti 1,7 sekuntia kolmanneksi taistelleen Perttu Hyvärisen.

– Viimeiset kolme viikkoa on sen verran hyvin kulkenut. Kun tämä näin ylivoimaisesti tuli, yllätys on aika iso. Kyllä tämä ikimuistoisimpiin juttuihin menee. Hyvää hiihtoa, en mielestäni iskenyt missään kohtaa kisaa. Notkahdusta ei tullut missään vaiheessa, mutta en kyllä mitään kiriäkään ottanut. Tasapainoinen, Anssi Pentsinen kommentoi.

Iivo ja Kerttu Niskanen eivät osallistu Vantaalla SM-kilpailuihin. Sunnuntaina hiihdetään yhdistelmäkilpailut.

  • Lähde Hiihtoliitto

Kommentoi Facebookissa