Piispa Teemu Laajasalon virka-asunnossa on parhaillaan täysremontti – kustannusarvio 100 000 euroa

Piispa Teemu Laajasalon virka-asunnon yli 220 neliöstä osa on piispan työ- ja edustustiloja.

Piispa Teemu Laajasalon virka-asunnon yli 220 neliöstä osa on piispan työ- ja edustustiloja. (Kuva Kirkon kuvapankki/ Markku Pihlaja)

Piispa itse ei ole vaikuttanut millään tavalla remontin suuruuteen tai laatuun.

KIRKKO Viikon puheenaiheena on ollut Helsingin piispa Teemu Laajasalon luottokorttiepäselvyydet hänen toimiessaan aikaisemmin Kallion kirkkoherrana ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajana. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Kirkko ja kaupunki -lehti kertoo nyt, että piispan tulevassa virka-asunnossa ollaan parhaillaan tekemässä täysremonttia. Korkeavuorenkadulla sijaitsevan huoneiston omistaa Helsingin seurakuntayhtymä, joka vuokraa asunnon Kirkkohallitukselle, joka puolestaan luovuttaa sen piispan käyttöön.

Asuntoon muuttaa Teemu Laajasalon viisihenkinen perhe, huoneiston hieman yli 220 neliöstä osa on piispan työ- ja edustustiloja.

– Edellisestä remontista on yli 20 vuotta, ja edellinen asukas asui yksin, Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinonen sanoo Kirkko ja kaupungille.

Kokonaiskustannukset remontille ovat noin 100 000 euroa ja sen odotetaan valmistuvan maaliskuun aikana. Remontoinnista on päättänyt Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto, eikä piispa Teemu Laajasalo ole vaikuttanut millään tavalla huoneiston remontin laajuuteen tai laatuun.

– Asunnossa käsitellään kaikki pinnat. Parketti on hiottu niin monta kertaa, että siitä menevät kengänkorot läpi. Kyllä siitä tulee summaa, kiinteistöjohtaja Heinonen kuvailee.

Helsingin seurakuntayhtymä omistamassa Korkeavuorenkadun kiinteistössä on asuntojen lisäksi myös Johanneksen seurakunnan tiloja sekä liikehuoneistoja.

Helsingin seurakuntayhtymä omistaa osoitteessa Korkeavuorenkatu 10 sijaitsevan kiinteistön.
Helsingin seurakuntayhtymä omistaa osoitteessa Korkeavuorenkatu 10 sijaitsevan kiinteistön. (Kuva Google Street View)

Kommentoi Facebookissa