Stadin derbyssä molemmilla poikkeuksellinen panos – ”Häviäjää sattuu varmasti”

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

Mestaruudesta taistelevalla ja Eurooppa-liigaan valmistautuvalla HJK:lla ei ole varaa menettää pisteitä tulevana maanantaina Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan. HIFK taas tarvitsisi pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa.

JALKAPALLO Tulevana maanantaina pelataan Veikkausliigassa taatusti kuuma Stadin derby. HJK taistelee mestaruudesta ja HIFK putoamista vastaan. Kummallakaan ei ole minkäänlaista varaa pistemenetyksiin.

– Ajatuksena on se, että peli, joka meidän on taas ehdottomasti voitettava. Meillä on ollut jokainen peli vähän veitsi kurkulla, kun ollaan loppupäässä sarjaa. Nuo ovat pelejä, jotka eivät ole koskaan jättäneet kylmäksi. Aina tapahtuu. Tässä kohtaa on erittäin isot panokset, meillä on selviytymiskamppailu ja Klubilla on mestaruus kyseessä. Kummatkin haluavat kolme pistettä. Ei varmasti tule olemaan mikään lässyn, lässyn -peli, sanoo HIFK-kapteeni Sakari Mattila Veikkausliiga-podcastissa.

Kuuma tunnelma välittyy katsomosta Mattilan mukaan kentälle erinomaisesti.

– Kun tulet tunnelista ulos, niin kyllä silloin aina katsoo kummankin päädyn, että millainen meininki siellä on ja millaiset tifot on ollut. Varsinkin IFK-pääty on mun mielestä ollut aika monessa matsissa niskan päällä. Moni puhuu pyroista, savuttamisesta ja tulista ja sanoo, että se on osa kulttuuria, mutta jotenkin sitä katsoo naureskellen. Että taas tulee tulta ja pilvi tässä, taas venyy tämä alku. Sitten siinä 5-10 minuuttia hölkkäillään kentällä. Tuollaisia pikku juttuja, jotka ovat erilaisia kuin normipeleissä. Harvoin on ollut derbyjä ilman pyroja, Mattila muistelee.

Jos HIFK putoaa Veikkausliigasta, on maanantain ottelu viimeinen Stadin derby Veikkausliigassa ainakin ennen kautta 2024.

– HJK:n pääty provokatiivisesti jo mainostaa, että tämä on viimeinen derby. Mä en välttämättä siihen usko. Aidosti uskon, että tämä ei ole viimeinen derby. Mutta moneen vuoteen yksi suurimpien panoksien derby. Kaikkea voi sattua ja se joka tämän häviää, niin sitä sattuu ihan varmasti, Mattila lupaa.

Mattilan koko haastattelu löytyy Suplan Veikkausliiga-podcastista

Lue myös: HIFK:n ex-urheilujohtajalta katkeria purkauksia – seurajohdolta tyly vastaus

Kommentoi Facebookissa