Stanley Cup tulee varmasti Suomeen – neljä suomalaista mestaruusjahdissa

Pittsburghin nuori suomalaispuolustaja Olli Määttä tavoittelee kiekkomaailman himoituinta pokaalia.

Pittsburghin nuori suomalaispuolustaja Olli Määttä tavoittelee kiekkomaailman himoituinta pokaalia. (Kuva AOP)

Pittsburgh Penguins selvitti tiensä NHL-finaaleihin trilleriottelun toisessa jatkoerässä.

JÄÄKIEKKO Ammattilaissarja NHL:n himoittu Stanley Cup -pokaali tulee takuuvarmasti kauden jälkeen myös Suomeen nähtäväksi, sillä hallitseva mestari Pittsburgh Penguins selviytyi Nashville Predatorsin vastustajaksi.

Nashvillen maalia vartio muurinvarma Pekka Rinne tukenaan Juuse Saros, Predatorsin paitaa kantaa myös Miikka Salomäki. Nyt kannujahtiin liittyi Pittsburghin nuori puolustaja Olli Määttä.

Idän seitsemännessä konferenssifinaalissa Pittsburgh kaatoi Ottawa Senatorsin toisessa jatkoerässä maalein 3–2. Ottelu oli tasainen, ja avausosumaa jouduttiin odottamaan ottelun puoliväliin asti. Pittsburghin johto kuittautui kuitenkin vain 20 sekunnin kuluttua.

Peliä oli jäljellä reilut kahdeksan minuuttia, kun Penguins siirtyi jälleen johtoon Justin Schultzin ylivoimamaalilla. Sekään johto ei kestänyt, kun ottelun paras pelaaja Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson pohjusti näyttävällä suorituksella tasoituksen.

Ottelun ratkaisi lopullisesti avausmaalinkin tehnyt Chris Kunitz toisessa jatkoerässä ajassa 85.09. Ratkaisevaan maaliin syötön antoi Penguinsin tähtihyökkääjä Sidney Crosby.

NHL-finaalisarja alkaa ensi maanantaina Pittsburghissa, mestaruuteen vaaditaan tuttuun tapaan neljä voittoa.

  • Videolla Olli Määtän mietteitä ratkaisuottelun jälkeen.

http://

Kommentoi Facebookissa