Stanley Cup -voittaja Olli Määttä tylyttää – ”Tuntuu, että Suomessa aliarvostetaan pelaajia”

Olli Määttä voitti 2014 olympiapronssia ja 2016 sekä 2017 Stanley Cupin (Kuva: AOP)

Kahdesti Stanley Cupin voittanutta Olli Määttää harmittaa, että Suomessa aliarvostetaan SM-liigan pelaajia.

JÄÄKIEKKO Suomen Leijonat jäi rannalle MM-kisojen mitalipeleistä toista kertaa peräkkäin. Hieno taistelu NHL-tähtiä pursuavaa Ruotsia vastaan ei riittänyt länsinaapurin oltua parempi jatkoajalla 2-1.

– Harmittaa. Lähellä oltiin. Ruotsille hatunnosto. Hyvä joukkue. Pelaa hyvin. Varmaan suosikki voittamaan koko turnauksen. Kovia jätkiä, kommentoi kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Olli Määttä.

Alkusarja oli Leijonilta heikko. Määtän mukaan usko oli silti vahva, vaikka Ruotsi selkeänä suosikkina otteluun lähtikin.

– Annettiin kaikkemme tänään. Taisteltiin ja raavittiin. Tässä joukkueessa asennekysymys ei ole ongelma. Se löytyy aina. Mutta pienestä se on kiinni.

Määttä korostaa, että Leijona-paita luo aina uskoa.

– Se on meidän kulttuuri. Ihan sama, kuka tuolla on Leijona-paita päällä. Meitä vastaan on aina vaikea pelata. Ehkä se on semmoinen Jukan juttu, jonka se on tuonut tähän.

Jatkoajalla Konsta Helenius sai jäähyn ja monien mielestä väärin perustein. Hän osui mailalla mailaan eikä hanskaan.

– En mä lähde sitä kommentoimaan. Se on semmoista välillä, totesi Määttä.

– Se on kova jätkä asenteeltaan ja luonteeltaan. Olisi voinut sattua kenelle tahansa, jatkoi Määttä 18-vuotiaasta Heleniuksesta.

Määttä kuitenkin myönsi, ettei Suomen turnaus oikein onnistunut. Kahdeksas tila kertoo olennaisen.

– Tuntui, että yleensä, kun kaivettu noita yhden maalin pelejä, ovat ne kääntyneet meille. Tässä turnauksessa ei yhtään sellaista saatu käännettyä. Se oli vähän outo siinä. En tiedä, mistä se jäi kiinni.

Leijonia on arvosteltu siitäkin syystä, että mukana on paljon pelaajia SM-liigasta. NHL:ssä pelaavaa Määttää moinen asenne harmittaa.

– Tuntuu, että Suomessa aliarvostetaan pelaajia. Olen kuullut, että Liigaakin on vähän haukuttu. Kyllä hyviä pelaajia on sielläkin. Tässä joukkueessa kulttuuri on, että kaikki ottavat kunnialla sen. Kukaan ei katso omaa napaansa, vaan pelataan joukkueena.

– Onhan se näytetty aikaisemminkin, mitä joukkueita on ollut. Kuten 2019. Kyllä meillä se itseluottamus on. Varmaan syystäkin meitä on epäröity, kun kaverilla on niin kova joukkue. Kyllä me tiedetään, kuinka hyviä me ollaan, hän lisäsi.

Jukka Jalosen ura maajoukkueen päävalmentajaa päättyi. Määttä ylistää Jalosta.

– Ehkä se, että ei ole pelkästään meidän odotukset, vaan ihmisten ja muiden joukkueiden odotukset menestyksestä. Jukalle hatunnosto, että hän on tuonut ne odotukset. Kovan uran se on maajoukkuekoutsina vetänyt. On se ansainnut sen, miten korkealle hänet arvostetaan.

Haastattelu Otto Palojärvi, Ostrava

Lue myös: Leijonille katkera tappio tuomarimokan takia – Jukka Jalonen raivoissaan

Kommentoi Facebookissa