Stanley Cupin konferenssifinalistit selvillä – iso määrä suomalaisia mukana

Roope Hintz oli Dallas Starsissa merkittävässä roolissa ottelusarjassa Seattle Krakenia vastaan. (Kuva AOP)

Useita kultaa voittaneita suomalaispelaajia nähdään varmasti Stanley Cupin finaaleissa.

JÄÄKIEKKO NHL:n viimeinen konferenssifinaalien joukkue saatiin selville maanantaina, kun Dallas Stars kaatoi kotonaan ottelusarjan seitsemännessä pelissä Seattle Krakenin maalein 2-1. Näin Dallas vei otteluparin nimiinsä siis voitoin 4-3.

Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz onnistui jälleen maalinteossa. Maali oli Hintzille tämän kevään pudotuspelien yhdeksäs.

Samalla Hintz nousi pudotuspelien pistepörssissä toiseksi heti Connor McDavidin taakse. Hintzillä on pudotuspeleistä nyt tehot 9+10=19. McDavidin Edmonton Oilersin kausi on ohi, mutta Hintzin Dallasin pelit jatkuvat.

Dallas eteni näin konferenssifinaaliin, jossa se kohtaa Vegas Golden Knightsin. Vegas on ainoa neljän parhaan joukkoon edennyt joukkue, jossa ei ole suomalaispelaajia.

Toisessa konferenssifinaalissa ovat vastakkain Carolina Hurricanes ja Florida Panthers. Tässä otteluparissa nähdään mielenkiintoinen suomalaisnäytelmä.

Carolinassa pelaavat suomalaisista hyökkääjät Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi, Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi. Floridassa pelaavat suomalaisista hyökkääjät Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell.

Dallasissa pelaavat suomalaisista Hintzin lisäksi hyökkääjä Joel Kiviranta sekä puolustajat Esa Lindell, Miro Heiskanen ja Jani Hakanpää. Nämä kaikki pelaajat ovat voittaneet Leijonat-paidassa MM-kultaa. Hintzillä ei miesten arvokisamitaleita ole, mutta palkintokaapistaan häneltä löytyy nuorten MM-kulta.

Carolinan pelaajista Aho, Puljujärvi, Teräväinen ja Kotkaniemi ovat kaikki nuorten maailmanmestareita U20 tai U18-kisoista. Floridan pelaajista Luostarinen on voittanut miesten MM-kultaa ja Lundell nuorten MM-kultaa. Barkov on miesten tasolla voittanut MM-hopeaa ja olympiapronssia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsi pehmitti tehottomat Leijonat – ”Jos oltaisiin laitettu vain paikoista sisään”

Kommentoi Facebookissa