Sukellusvenemurhasta langetettiin odotettu tuomio – tanskalaiskeksijä sai elinkautisen vankeusrangaistuksen

Kim Wallin ruumiiseen oli poliisin mukaan kiinnitetty myös metallia, jotta ruumis olisi uponnut paremmin.

Kim Wallin ruumiiseen oli kiinnitetty myös metallia, jotta ruumis olisi uponnut paremmin. (Kuva AOP ja Tom Wall)

Peter Madsen todettiin syylliseksi ruotsalaisen naistoimittajan Kim Wallin murhaan.

SUKELLUSVENEMURHA Ruotsalaisen toimittajan Kim Wallin, 30, kuolemaan johtanutta erikoista tapahtumasarjaa on puitu oikeudenkäynnissä Kööpenhaminassa maaliskuun alusta lähtien.

Wall oli ollut sukellusveneessä tekemässä haastattelua tanskalaiskeksijä Peter Madsenista, 47, joka ensin väitti vieneensä ruotsalaistoimittajan haastattelun jälkeen rantaan. Sen jälkeen Madsen selitti kuulusteluissa Wallin kuolleen onnettomuudessa, ja Madsen olisi haudannut ruumiin jostain syystä mereen Kögenlahdella.

Juutinraumasta löydettiinkin ilman raajoja ja päätä ollut ruumis, joka DNA-tutkimusten mukaan kuului kadoksissa olleelle toimittajalle. Torso oli löytynyt rannalta läheltä aluetta, jonne Madsenin sukellusvene UC3 Nautilus oli uponnut 11. elokuuta 2017.

Tanskalaisen keksijän Peter Madsenin poliisille antamat vaihtelevat selitykset ovat olleet alusta asti epäilyttäviä.
Tanskalaisen keksijän Peter Madsenin poliisille antamat vaihtelevat selitykset ovat olleet alusta asti epäilyttäviä. (Kuva AOP)

Syyttäjän todisteina ovat olleet teknisten tutkimusten lisäksi muun muassa Madsenin matkapuhelimelta ja tietokoneelta löytyneet videot. Niissä esitettiin raakaa seksiä ja väkivaltaa, naisiin kohdistuvaa kidutusta sekä muun muassa päiden leikkaamista irti.

Syyttäjä vaati Madsenille murhasta, seksuaalisesta väkivallasta ja hautarauhan rikkomisesta elinkautista vankeusrangaistusta tai loppuelämän kestävää sulkemista laitokseen. Madsen puolestaan on myöntänyt ainoastaan ruumiin paloittelun ja hautarauhan rikkomisen, joista rangaistuksena olisi korkeintaan puolen vuoden tuomio.

Oikeuslaitos katsoi tänään syyttäjän todistelun riittäväksi. Kolme tuomaria totesi yksimielisesti Peter Madsenin syylliseksi ja tuomitsi hänet elinkautiseen vankeusrangaistukseen Kim Wallin murhasta, hautarauhan rikkomisesta sekä seksuaalirikoksista. Madsenin UC 3 Nautilus -sukellusvene määrättiin myös takavarikoitavaksi.

Oikeuden mukaan toteen tuli näytetyksi, että Madsen oli valmistellut murhaa etukäteen muun muassa tuomalla tekovälineet sukellusveneeseen. Useasti kertomustaan muuttanut Madsen ei ole pystynyt antamaan muuta uskottavaa selitystä tapahtuneelle.

Tapausta voidaan käsitellä vielä ylemmissä oikeusasteissa, valitusaika tuomiosta on kaksi viikkoa.

Kommentoi Facebookissa