Jussi Salonoja pahoittelee Espoo Unitedin konkurssia – ”Emme onnistuneet tässä”

Espoo Unitedin miesten jääkiekkojoukkue sijoittui viime kaudella Mestiksessä kolmanneksi.

Espoo Unitedin miesten jääkiekkojoukkue sijoittui kaudella 2016-2017 Mestiksessä kolmanneksi. (Kuva AOP)

Jo pitkään talousvaikeuksissa pyristelleen urheiluseuran tarina päättyy.

KONKURSSI Espoo Unitedin tarina ei kantanut kuin kaksi vuotta siitä, kun Espoo Blues hakeutui konkurssiin vuonna 2016. Unitedin omistaja Jussi Salonoja kertoo jättäneensä yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen Espoon käräjäoikeudelle.

– Kaksi vuotta sitten keväällä Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssin yhteydessä päätin vielä kerran lähteä tukemaan espoolaista jääkiekkoa ja sitouduin tukemaan toimintaa joksikin aikaa. Totean, että emme onnistuneet tässä.

Espoo Unitedilla oli alun perin joukkueet jääkiekon Mestiksessä ja miesten korisliigassa sekä myös naisten jääkiekko- ja koripallojoukkueet pääsarjoissa. Vuoden kuluttua seura luopui naisjoukkueistaan.

– Olen päättänyt jättää yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen Espoon käräjäoikeudelle. Pahoittelemme suuresti kaikkien niiden tahojen puolesta, kenellä on tällä hetkellä avoimia saatavia yhtiöltä, Salonoja tiedottaa.

Jussi Salonoja nousi julkisuuteen vain 11-vuotiaana, kun hänen isosetänsä Erkki Salonoja oli testamentannut pojalle perintönsä. Erkki Salonoja oli perustanut sotien jälkeen Helsingin Kauppiaat -nimisen lihajalostefirman, jonka taivalta jatkaa nykyisin pörssiyhtiö HK Scan Oyj.

Erkki Salonoja kuoli vuonna 1987 ja Jussi Salonoja sai perinnön haltuunsa täytettyään 25 vuotta vuonna 2001, siihen asti varoista huolehti hänen isänsä Pekka Salonoja. Perinnön suuruudeksi arvioitiin tuolloin noin 250 miljoonan markan varat ja 350 miljoonan arvoiset kiinteistöt.

Jussi Salonojalta kului Espoo Bluesiin miljoonia, ja myös Espoo United teki ensimmäisellä tilikaudellaan 1,7 miljoonan euron tappiot. Urheilullinen menestys oli hyvä, mutta julkisuutta syntyi maksamattomista laskuista ja jopa sähköjen katkaisemisesta hallista.

Tämän vuoden tammikuussa eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen haki Unitedia konkurssiin, mutta se peruttiin helmikuussa. Maaliskuussa Verohallinto sekä Only Me Oy olivat jättäneet Espoon käräjäoikeuteen uuden konkurssihakemuksen.

Lue myös: Minne katosivat makkaramiljoonat – sadasta miljoonasta ei riitä edes sähkölaskuun

Kommentoi Facebookissa