Mercedes-Maybach esittelee uuden konseptiauton – Ultimate Luxury tarjoilee räätälöityä ylellisyyttä

Auto on korimalliltaan todellinen outolintu, koska se on porrasperäinen katumaasturi.

Auto on korimalliltaan todellinen outolintu, koska se on porrasperäinen katumaasturi. (Kuva Mercedes-Benz)

Ultimate Luxury on täyssähköauto, jota vauhdittaa neljä sähkömoottoria.

AUTOT Maybach oli saksalainen luksusautovalmistaja, jonka kultakausi ajoittui toista maailmansotaa edeltäneeseen aikaan. Sodan jälkeen Maybachilta ei enää nähty uusia henkilöautoja, ja tavaramerkki päätyi myöhemmin entisen kilpailijan, eli Mercedes-Benzin haltuun. Maybach herätettiin uudelleen henkiin 2000-luvun puolella, mutta paljon Ässämersua isommat ja kalliimmat autot eivät käyneet kaupaksi odotusten lailla.

Niinpä merkki kuopattiin jälleen hetkeksi ja strategiaa muutettiin. Maybachista tehtiin tähtimerkin luksushaara, joka nimettiin Mercedes-Maybachiksi. Tällä nimellä on tarjottu muutaman vuoden ajan S-luokan erityisen ylellisiä versioita, ja nyt tulosta on alkanut syntyä. Maybach-Ässien myyntilukemat ovat yllättäneet myös valmistajan, ja niinpä brändin laajentamista uusiin segmentteihin on alettu pohtia tosissaan.

Takalasi on jaettu keskeltä kahtia, mikä vie ajatukset 1930-luvun luksusautoihin.
Takalasi on jaettu keskeltä kahtia, mikä vie ajatukset 1930-luvun luksusautoihin. (Kuva Mercedes-Benz)

Uudestisyntynyt Maybach on esitellyt viime vuosina pari supernäyttävää konseptiautoa, joiden linjat ovat yhdistelleet 1930-luvun klassisia teemoja futurismiin. Sitä on löytynyt myös pellin alta, koska tutkielmat ovat olleet täyssähköisiä. Kuusimetrinen coupé ja samalta pohjalta tehdyllä avomalli ovat olleet puhtaita ajatusleikkejä, mutta nyt Mercedes-Maybach lanseeraa astetta realistisemman konseptin Pekingin autonäyttelyssä.

Ultimate Luxuryksi nimetty auto on korimalliltaan todellinen outolintu, koska se on porrasperäinen katumaasturi. Kylkilinjassa on selviä yhtymäkohtia Mercedes-Maybachin S-luokkaan, ja peräpään muodoissa on puolestaan samaa henkeä kuin Ässän coupé- ja avoversioissa. Takalasi on jaettu keskeltä kahtia, mikä vie ajatukset 1930-luvun luksusautoihin.

Nokalla komeilee puolestaan Maybachin uusi mahtipontinen maski, joka on nähty myös brändin aiemmissa tutkielmissa. Sisätilat on tehty puhtaasti ylellisyyden ehdoilla, ja takana on kaksi huippumukavaa erillisistuinta Mercedes-Maybachin S-luokan tavoin. Takapenkkien väliin on integroitu lämmitettävä lokero, joka kätkee sisäänsä teesetin. Se on ilmeisesti kiinalaisten makuun, joille konseptiauto on muutenkin räätälöity.

Takapenkkien väliin on integroitu lämmitettävä lokero, joka kätkee sisäänsä teesetin.
Takapenkkien väliin on integroitu lämmitettävä lokero, joka kätkee sisäänsä teesetin. (Kuva Mercedes-Benz)

Ultimate Luxury on täyssähköauto, jota vauhdittaa neljä sähkömoottoria. Ne tarjoavat nelivedon ja noin 740 hevosvoiman kokonaistehon. Huippunopeus on rajattu 250 km/h:n lukemaan, ja moottorien tarvitsema virta saadaan lattian alle sijoitetusta 80 kWh:n akkupaketista. Toimintasäteeksi on puolestaan kerrottu 500 kilometriä, mutta kaikki tämä on jäämässä puhtaaksi teoriaksi. Ultimate Luxuryn pohjalta ei nimittäin kehitetä tuotantomallia, vaan Maybachin SUV-paukut suunnataan muualle.

Tulossa on seuraavan sukupolven Mercedes GLS:n erityisen ylellinen Maybach-versio, joka heittää haasteen muun muassa Bentley Bentaygalle, Rolls-Royce Cullinanille ja Range Roverin superluksusmalleille. Maybach-GLS:ssä käytetään samaa peruskoria ja -tekniikkaa kuin tavallisissa GLS:issä, joten auto on seitsemänpaikkainen. Sisusta on kuitenkin kertaluokkaa ylellisempi, ja samaa voidaan sanoa myös hintalapusta.

Mercedes-Maybach GLS esitellään todennäköisesti marraskuussa Los Angelesin autonäyttelyssä, ja myynti starttaa vuoden 2019 puolella.

Lue myös: Mercedes lähtee mukaan huippuylellisten katumaasturien markkinoille – kehitteillä on Maybachiksi brändätty iso SUV

Kommentoi Facebookissa