Suomalainen autotehdas palkkaa yli tuhat uutta työntekijää

Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotanto käynnistyy Uudessakaupungissa alkuvuonna 2017 ja se tuo lisää työpaikkoja. (Kuva Mervedes-Benz)

Uudessakaupungissa sijaitseva Valmet Automotive julkisti historiansa suurimmat rekrytoinnit.

AUTOTEHDAS Hyviä uutisia työllisyysrintamalle antoi Uudessakaupungissa sijaitseva Valmet Automotive kertomalla massiivisista uusista rekrytoinneista autotehtaalle. Poikkeuksellisen suuri rekrytointi johtuu Mercedes-Benzin katumaasturin GLC:n tuotannon aloittamisesta ensi vuoden aikana.

Valmet Automotiven autotehdas on palkannut tänä vuonna jo 200 uutta työntekijää ja oli värväämässä ennen nyt tehtyä julkistusta 150 uutta autonrakentajaa tehtaalle.

Rekrytoinnit toteutetaan yhdeksän kuukauden aikana usealla kampanjalla, joista ensimmäinen alkaa välittömästi. Avoinna on nyt 250 työpaikkaa. Tekijöitä haetaan hitsaamon, maalaamon, kokoonpanon ja logistiikan työtehtäviin. Samalla värvätään noin sata toimihenkilöä tuotantoon, tukitoimintoihin sekä suunnittelupalveluun.

Valmet Automotiven tehdas työllistää tällä hetkellä yli 1 500 henkeä sekä noin 500 henkeä alihankkijoiden kautta. Rekrytointikampanjan päättyessä Uudenkaupungin autotehtaalla tulee työskentelemään kaikkiaan noin 3 000 henkilöä vuoden 2017 lopussa.

Uusikaupunki rakentaa nykyisin Mercedes-Benzin pienintä A-sarjan mallia, GLC-katumaasturin tuotanto käynnistyy alkuvuonna 2017. A-sarjan valmistusmäärät ovat nousseet tehtaan mukaan merkittävästi ja Mercedes on uutisoinut automyyntinsä kaikkiaan sujuneen tänä vuonna erinomaisesti. Maailmanlaajuinen kuukausimyynti ylitti syyskuussa ensimmäistä kertaa 200 000 auton rajan.

Erinomaisesti sujunut myynti tarkoittaa myös pitempiä toimitusaikoja. Uuden katumaasturin toimitusajat ovat ilmeisesti yli puoli vuotta, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että nyt Suomessa tilattavat GLC:t olisivat myös Suomessa koottuja.

Valmet Automotive sai hiljattain myös EU:lta lainan innovaatioiden ja tuotantoprosessien kehittämiseksi. Euroopan investointipankin myöntämä 20 miljoonan euron laina kuuluu Horisontti 2020 -ohjelmaan. Laina myönnettiin innovatiivisten tuotteiden ja tuotantoprosessien kehittämiseen. Autotehdas rahoittaa lainalla investointiohjelmaansa, eli tuotantokapasiteettinsa noston.

Kommentoi Facebookissa