Suomalainen avustustyöntekijä siepattu Afganistanissa – kaksi kuollutta kidnappauksessa

Suomalaisnainen siepattiin Kabulissa hieman ennen keskiyötä.

Suomalaisnainen siepattiin Kabulissa hieman ennen keskiyötä toukokuun 20. päivä 2017. (Kuva Fotolia)

Ulkoministeriö vahvistaa viranomaisten selvittävän suomalaisen sieppausta Afganistanissa.

SIEPPAUS Ulkoministeriö vahvistaa medioissa esitetyn tiedon, että suomalainen henkilö on siepattu Afganistanissa. Sieppaustapauksen yhteydessä kuoli muun maan kansalaisia.

Suomalaisviranomaiset selvittävät tilannetta ulkoministeriön johdolla. Sieppaajista ei tässä vaiheessa ole tietoa. Suomi vaatii siepatun välitöntä vapauttamista. Viranomaiset eivät kommentoi tapauksen yksityiskohtia tässä vaiheessa.

Afganistanilaismedioita siteeraavien uutistoimistojen mukaan siepattu suomalainen olisi nainen. Saksalaislähteiden mukaan Afganistanin sisäministeriö olisi vahvistanut, että surmansa saanut ulkomaalainen olisi Saksan kansalainen ja myös nainen. Hänen kimppuunsa olisi hyökätty majapaikan edessä ja toinen surmansa saanut olisi afganistanilainen vartija. Sieppaus tapahtui klo 23.30 lauantaina. Kolmas ulkomaalainen henkilö oli Reutersin mukaan saatu pelastettua.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan sekä suomalaisnainen että saksalaisnainen olivat ruotsalaisen avustusjärjestön Operation Mercyn työntekijöitä ja asuivat naisille tarkoitetussa majatalossa Kabulissa.

Afganistanissa ulkomaisten henkilöiden kidnappaukset eivät ole harvinaisia ja niitä tehdään joko lunnasvaatimusten tai poliittisen painostamisen johdosta. Vuonna 2014 kaksi suomalaista avustustyöntekijää ammuttiin maan länsiosassa sijaitsevassa Heratin kaupungissa.

Afganistanissa on noin 35 suomalaista siviilihenkilöä ja 30 sotilasta. Ulkoministeriö suosittelee matkustustiedotteessaan välttämään kaikkea matkustamista maahan.

Ulkoministeriö pyrkii tarkentamaan tapauksen tietoja vielä sunnuntain aikana. Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

  • Päivän Lehti seuraa tapausta

Kommentoi Facebookissa