Suomalainen salama on syntynyt – 17-vuotias Samuel paransi kahdesti 100 metrin SE-aikaa

Suomalaisia ei ole totuttu pitämään maailman nopeimpana kansana kuin auton ratissa, mutta Samuel Purola on poikkeus.

Suomalaisia ei ole totuttu pitämään maailman nopeimpana kansana kuin auton ratissa, mutta Samuel Purola on poikkeus. (Kuva AOP)

Nuori lahjakkuus Samuel Purola oli Paavo Nurmen kisojen yllättäjiä.

YLEISURHEILU Turussa pidetyissä Paavo Nurmen kisoissa käytiin kovatasoinen keihäskilpailu, mutta Tero Pitkämäki ei noussut päivän suomalaisnimeksi.

Suurimman huomion keräsi vasta 17-vuotias Samuel Purola. Nuorukainen juoksi 100 metrin alkuerissä ennätyksensä 10,35 ja paransi sitä vielä loppukilpailussa aikaan 10,33. Oman ennätyksen lisäksi kyseessä on ikäluokan SE-aika. Pikamatkan voitti Turkkia edustava Ramil Guliyev koleassa säässä hyvällä ajalla 10,02.

Aikoinaan väitettiin, että nopein tapa nostaa suomalaiset sprintterit maailman huipulle, oli löytää maassamme viihtyneelle namibialaiskiituri Frankie Fredericksille suomalainen tyttöystävä. Frankie on jo 49-vuotias joten aika lienee kohta mennyt ohi. Mutta Purolan juoksema tulos on sen sijaan alle 18-vuotiaiden maailmantilastossa kolmannella sijalla.

Kaiken lisäksi Purola urakoi kisoissa myös pikaviestissä, hän itse uumoilee parhaan matkansa olevan 200 metriä. Purola nähdään puolella ratakierroksella jo ensi lauantaina Kuortaneen Eliittikisoissa.

Kommentoi Facebookissa