Suomalainen sukellusyritys laajentaa markkinoitaan nyt uusille mantereille

Raya Divers on suomalaisille tuttu sukellusyritys, joka laajentaa nyt markkina-aluettaan Thaimaasta.

Raya Divers on suomalaisille tuttu sukellusyritys, joka laajentaa nyt markkina-aluettaan Thaimaasta. (Kuva Raya Divers)

Raya Diversin tähtäimessä Thaimaan jälkeen Venäjä ja Kiina sekä Eurooppa ja Australia.

MATKAILU Etelä-Thaimaan suurimpiin toimijoihin kuuluva matkailu- ja sukellusalan monitoimiyritys Raya Divers vahvistaa omistuspohjaansa. Yhtiön pitkäaikainen yhteistyökumppani, yrittäjä ja tekniikkasukeltaja Petri Ahoniemi liittyi marraskuussa yhdeksi pääomistajista Janne Miikkulaisen ja Jani Mäkisen rinnalle.

Raya Divers aloitti pienenä sukelluskeskuksena vajaat 20 vuotta sitten. Aluksi asiakkaina oli lähinnä suomalaisia. Nyt yrityksestä on kasvanut kansainvälinen alan toimija, joka palvelee viidessä eri Thaimaan-kohteessa ja tarjoaa korkeatasoisia loma-aktiviteetteja vuosittain jopa 20 000 asiakkaalle. Yhtiössä on sesonkiaikaan töissä noin 100 henkeä.

– Suomalaisten ja erityisesti Aurinkomatkojen suosion saavuttamisen jälkeen valtasimme markkinoita solmimalla uusia laajennettuja matkatoimistosopimuksia Euroopan isojen toimijoiden, TUI Nordicin ja Thomas Cookin kanssa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Jiri Wickström.

Nyt Raya Divers aikoo laajentaa markkina-aluettaan uusilla sopimuksilla ja uudenlaisella verkkokaupalla. Euroopan lisäksi matkailijoita houkutellaan Kiinasta, Venäjältä ja Australiasta. Yhtiöön uudeksi omistajaksi tullut Petri Ahoniemi osti vajaat 40 prosenttia osakekannasta yhtiöstä vetäytyneiltä osakkailta.

Ahoniemen päätehtävä on kehittää eteenpäin yhtiön tulevaisuutta, uusia markkinoita, tuotteita ja tuottavuutta yhdessä Mäkisen, Miikkulaisen ja Wickströmin kanssa.

– Minua kiinnostavat uudet markkina-alueet, uudet tuotteet, erityyppiset teemaleirit ja sesongin pidentäminen. Kannattavaa ja kovaa kasvua, Ahoniemi muotoilee.

– Olisi hienoa saada australialaiset talvilomalle Thaimaahan, jonne ei ole sieltä pitkä matka. Heidän talvensahan sijoittuu suomalaisten kesäkuukausille, jolloin pohjoismaalaisia matkailijoita on harvemmassa. Myös Kiina on mahdollisuus, kunhan vain osaamme reagoida oikein kiinalaisten suuriin massoihin.

Perustajajäsen Mäkinen on samaa mieltä kiinalaisen asiakaskunnan potentiaalista.

– Pääpaikkaamme Phuketiin tulee vuodessa yli kuusi miljoonaa kiinalaista matkailijaa. Olisi hölmöä olla hyödyntämättä sellaista markkinarakoa.

Raya Diversin henkilökunta on pääosin suomalaista. Viisi toimistoa sijaitsevat suosituissa lomakohteissa: Phuket, Khao Lak, Krabi, Koh Lanta ja Raya Yai -saari. Aktiviteetteihin kuuluu snorklausta, sukellusta, suppailua, kalastusta, surffausta ja maisemaretkiä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2015 oli 1,7 M euroa

Kommentoi Facebookissa