Suomalaiselta suurlahjoittajalta 6 miljoonaa Unicefille – toiveissa auttaa erityisesti lapsia

Pakolaislapsi Syyriasta hakee vettä UNICEFin ylläpitämällä leirillä eteläisessä Libanonissa.

Pakolaislapsi Syyriasta hakee vettä UNICEFin ylläpitämällä leirillä eteläisessä Libanonissa. (Kuva AOP)

Suurin ensilahjoittajan antama tuki ohjataan Syyrian hätäapuun sekä Boliviaan ja Vietnamiin.

LAHJOITUS Suomen UNICEF on saanut kuuden miljoonan euron lahjoituksen suomalaiselta yksityishenkilöltä. Nimettömänä pysyttelevä taho kertoo hänen ja puolisonsa toiveissa olevan erityisesti lasten auttaminen. Asiasta kertoi UNICEF blogissaan.

Kuudesta miljoonasta eurosta kolme miljoonaa ohjataan hätäapuun, suurin osa Syyrian lapsille. Loput kolme miljoonaa euroa ohjataan kolmen vuoden aikana lasten kohtaaman väkivallan ja hyväksikäytön vastaiseen työhön Vietnamissa ja Boliviassa.

Lastensuojelutyö Vietnamissa ja Boliviassa puhutteli lahjoittajaa erityisesti, sillä pitkäjänteisellä työllä muun muassa varmistetaan, että lapset rekisteröidään. Sen avulla lapset pääsevät elintärkeiden palveluiden piiriin.

– Maailmalta kantautuvat uutiset rupesivat ahdistamaan. Uutisia oli välillä mahdoton katsoa. Oli kamalaa nähdä, miten hankalissa olosuhteissa monet elävät, lahjoittaja kommentoi UNICEFille.

Hän uskoo, että UNICEF pystyy toimimaan vaikeissakin olosuhteissa ja kykenee viemään avun perille. Lahjoittaja kertoo tukevansa myös Suomessa tehtävää työtä.

Syyriassa ja lähialueilla UNICEF toimittaa lapsille hätäapua, kuten lämpimiä vaatteita, puhdasta vettä, lääkkeitä ja ruokaa sekä tukee pitkäjänteistä kehitystyötä paikallisyhteisöissä.

Boliviassa ja Vietnamissa järjestö kehittää viranomaisten kanssa maiden lastensuojelujärjestelmiä ja sosiaaliturvaa. UNICEF tekee yhteistyötä lainsäädännön ja käytäntöjen muuttamiseksi, jotta lasten kohtaama väkivalta ja hyväksikäyttö vähenisivät.

Kommentoi Facebookissa