Suomalaisen pizzaketjun pörssikurssi nousi vuodessa 82,5 prosenttia

Kotipizza on Suomen ensimmäinen pörssiin listautunut franchisingyritys.

Kotipizza on Suomen ensimmäinen pörssiin listautunut franchisingyritys. (Kuva Kotipizza)

Franchisingsektori työllistää yli 100 000 työntekijää, yhteenlaskettu liikevaihto on yli 5 miljardia.

TALOUS Suomalaisia franchisingketjuja ja yrittäjiä on palkittu Suomen Franchising-Yhdistyksen toimesta. Palkinnot julkistettiin ja jaettiin Helsingissä järjestetyssä Franny Awards -juhlassa.

Pohjoismaiden suurin pizzaketju Kotipizza on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Samalla yrityksen toimitusjohtaja Tommi Tervanen on noussut aktiiviseksi yrittäjyyden puolestapuhujaksi. Vuoden 2016 lopussa Kotipizza-ketjuun kuului 258 ravintolaa.

Kotipizza-ketjun vertailukelpoinen myynti kasvoi vuonna 2016 16,3 prosenttia ja Kotipizza Groupin pörssikurssi peräti 82,5 prosenttia.

– Franchisingyrittäjyys on ollut Kotipizzan toiminnan kivijalka jo kolmenkymmenen vuoden ajan, sanoo Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Vuoden franchisingketjuna palkittu Kotipizza on Suomen ensimmäinen pörssiin listautunut franchisingyritys.

– Tämä palkinto onkin ennen kaikkea tunnustus yrittäjillemme. Yrittäjät ja heidän henkilökuntansa tekevät päivittäin valtavasti hienoa työtä Suomen parhaan asiakaskokemuksen puolesta. Ketjun tehtävänä on vain auttaa heitä tuossa työssä.

Vuoden franchisingyrittäjänä Franny Awards -juhlassa palkittiin Laatutakuu-ketjun Tero Vaarala. Tero Vaarala on toiminut OmaTalonmies-yrittäjänä Oulussa yhdeksän vuoden ajan.

Palkinnoista päättäneen asiantuntijaraadin mukaan asiakkaiden hyvinvointi on Vaaralalle sydämenasia, ja hän on valmis aina tekemään kaikkensa asiakkaidensa hyväksi.

– Franchisingyrittäjyydellä on ollut suuri rooli Suomen talouden kääntämisessä uudelleen kasvu-uralle. Franchisingin kasvu ja rooli työllistäjänä takaavat, että mallin merkitys koko kansantaloudelle kasvaa entisestään, sanoo Suomen Franchising-Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Juha Vastamäki.

Franchisingsektori työllistää Suomessa yli 100 000 työntekijää ja ketjujen yhteenlaskettu liikevaihto on yli 5 miljardia euroa. Franchisingketjuja toimii Suomessa kaikkiaan yli 250.

Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen on noussut aktiiviseksi yrittäjyyden puolestapuhujaksi.
Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen on noussut aktiiviseksi yrittäjyyden puolestapuhujaksi. (Kuva Akifoto)

Kommentoi Facebookissa