Suomalaiset tuottaneet Dohassa pettymyksiä – ”Jalat eivät vaan kestäneet happoja”

Topi Raitanen tähtää seuraavaksi Tokion 2020 olympiakisoihin.

Topi Raitanen tähtää seuraavaksi Tokion 2020 olympiakisoihin. (Kuva AOP)

Topi Raitasen ja Elmo Lakan urakka Dohassa päättyi alkueräjuoksuun.

YLEISURHEILU MM-kisat Qatarin Dohassa ovat toistaiseksi noudattaneet suomalaisittain viime vuosilta valitettavankin tuttua kaavaa. Suomalaiskilpailijat eivät ole saaneet kauden tärkeimmässä kilpailussaan parasta suoritustaan aikaiseksi.

Alkuerään päättyi myös Topi Raitasen urakka 3000 metrin esteissä ja Elmo Lakan urakka 110 metrin aidoissa. Molemmat olisivat parhaalla tasollaan kyllä päässeet jatkoon.

Raitasen valmistautuminen Dohaan ei mennyt putkeen. Sairastelu verotti kuntoa.

– Kesällä on menty monta kertaa tuollaista matkavauhtia, mutta nyt loppuaika oli melkein 8.33, kun kesällä se oli ihan muuta. Jalat eivät vaan kestäneet happoja. En saanut niitä liikkeelle, Raitanen harmitteli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Raitanen sijoittui kenialaisen MM- ja olympiavoittaja Conseslus Kipruton voittamassa erässä kahdeksanneksi ajalla 8.32,44, kun finaalipaikkaan vaadittiin aikavertailusta 8.22,51. Kipruto voitti erän ajalla 8.19.20. Raitasen ennätys on 8.21,47, jonka hän juoksi viime kesäkuussa Turussa.

– Ei tässä sen yhden flunssan taakse voi mennä, mutta tietenkin sellaisen jälkeen joutuu aloittamaan harjoitellun napsun matalammalta tasolta. Huono juoksu. Ei MM-kisoissa tuollaisella ajalla kuulukaan päästä jatkoon, Raitanen sanoi.

Lakka oli 110 metrin aitojen alkuerässään kuudes ajalla 13,73. Sillä hän jäi jatkopaikasta kuusi sadasosaa. Lakka kolhi neljättä ja kahdeksatta aıtaa napakasti, mutta katsoi, etteivät edellytykset hyvään aikaa siihen kaatuneet.

– On vähän hölmistynyt olo. Tuntui ihan hyvältä. En osaa sanoa mitään syytä aikaan. Se oli suhteellisen tasapainoinen juoksu. Minulla oli ihan ok fiilis, eivätkä ne kolhut minusta niin isoja olleet, Lakka sanoi SUL:n tiedotteessa.

Lakka sai kuulla Dohan kisapaikastaan vain vähän aikaa ennen kisoja. Valmistautuminen Dohaan ei sen vuoksi sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sen selityksen taakse Lakka ei halunnut mennä.

Raitanen ja Lakka keskittyvät seuraavaksi Tokion 2020 olympiakisoihin. Raitanen on jo varmistanut kisapaikkansa alitettuaan Tokion kisarajan. Lakalta kisapaikka on vielä saavuttamatta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsi ja Norja juhlivat Dohassa kultamitalia – suomalaiset hyytyivät karsintaan

Kommentoi Facebookissa