Suomalaishiihtäjille seitsemän mitalia nuorten PM-kisoista – ”Aika monia oppeja tarttui nuorille matkaan”

Ensimmäinen maastohiihdon arvokisareissu ulkomailla Otepään kaltaisessa legendaarisessa maailmancup-paikassa tarjosi paljon oppia nuorille Suomen lipun alla kilpailleille hiihtäjille.

Ensimmäinen maastohiihdon arvokisareissu ulkomailla Otepään kaltaisessa legendaarisessa maailmancup-paikassa tarjosi paljon oppia nuorille Suomen lipun alla kilpailleille hiihtäjille. (Kuva Fotolia)

Poikien viestihopea huipensi suomalaishiihtäjien menestyksekkäät PM-kilpailut Otepäässä.

MAASTOHIIHTO Suomen Niilo Moilanen, Eemil Helander ja Alexander Ståhlberg taistelivat hopeaa 3×5 kilometrin viestissä nuorten alle 18-vuotiaiden PM-kilpailuiden päätöspäivänä Otepäässä. Suomen tyttöjen joukkue Siiri Kaijansinkko, Ida Haapala ja Roosa Riikola tuli maaliin neljäntenä.

Poikien viestin loppuratkaisut olivat jännittävät, kun Ståhlberg ja Norjan ankkuri Mikkel Valdeland Gautvik laskivat stadionalueelle perätysten. Taktiikkansa mukaisesti peesissä laskenut Ståhlberg pyrki norjalaisen ohi, mutta valitettavasti tila loppui kesken ja suomalainen kompuroi sen verran, että Gautvik pääsi voiton kannalta ratkaisevasti karkuun.

– Meni tänään kuitenkin hyvin. Kahteen hopeaan pitää kuitenkin olla tyytyväinen, vahvan ankkuriosuuden hiihtänyt Ståhlberg tuumi alun harmituksen jälkeen.

Koko viestikolmikko palaa kotiin kahden mitalin kanssa: Ståhlberg ja Moilanen kahden hopean, Helander hopean ja pronssin kanssa. Perinteisen sprintissä Lotta Kurttila hiihti kisoissa tyttöjen mestariksi ja miehissä Niilo Moilanen otti hopeaa ja Tino Stenman pronssia. Ida Haapala hiihti vapaan viidellä kilometrillä mestariksi, poikien 10 kilometrillä Alexander Ståhlberg vei hopeaa ja Eemil Helander pronssia.

Joukkueen valmentaja Juho Halonen oli toki tyytyväinen seitsemään mitaliin, mutta löysi viikonlopusta vielä sitäkin tärkeämpää antia.

– Seitsemän mitalia oli varmasti yläkanttiin, mutta ehkä vielä mitaleitakin tärkeämpänä pidän sitä, että kaikki 11 urheilijaa saivat onnistumisia ja näkivät sen, että he menevät pohjoismaisessa vertailussa hyvässä vauhdissa. Tiedän, että kotimaassakin on monia tosi hyvää kyytiä hiihtäviä. Olen todella iloinen tällä hetkellä siitä, mikä laajuus meillä tässä 18-sarjassa on. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Halonen sanoi.

Ensimmäinen maastohiihdon arvokisareissu ulkomailla Otepään kaltaisessa legendaarisessa maailmancup-paikassa tarjosi paljon oppia.

– Tässä ikäluokassa on tosi tärkeää, että saadaan ensin se vauhti riittämään ja sitten jaksamista pystytään kehittämään. Varmasti oppia tuli maajoukkueen kilpailunaikaisesta toimimisesta. Luulen, että aika monia oppeja tarttui nuorille matkaan, tuli motivaatiota ja ajatuksia siitä, mitä pitää harjoittelussa pystyä kehittämään kohti ensi kautta, Halonen sanoi.

  • Lähde Suomen Hiihtoliitto

Lue myös: Eveliina Piippo hiihti MM-hopealle – ”Siellä oli monta elämän tärkeintä henkilöä ladun varressa huutamassa”

Kommentoi Facebookissa