Mies salakuvasi ammattikorkeakoulun julkisten tilojen inva-WC:n asiakkaita – kamera ja kuvattu materiaali poliisin hallussa

Saimaan ammattikorkeakoulun päärakennuksen julkisten tilojen esteettömissä wc-tiloissa on videokuvattu siellä käyneitä henkilöitä salaa.

Saimaan ammattikorkeakoulun päärakennuksen julkisten tilojen esteettömissä wc-tiloissa on videokuvattu siellä käyneitä henkilöitä salaa. (Kuvituskuva AOP)

Poliisi ei ota muuta kantaa kuvattujen henkilöiden lukumäärään, mutta toteaa määrän olevan suuri.

SALAKATSELU Poliisilla on tutkittavana tapaus, jossa Lappeenrannassa sijaitsevan Saimaan ammattikorkeakoulun päärakennuksen julkisten tilojen 1. ja 3. kerroksen esteettömissä wc-tiloissa eli niin sanotuissa inva-WC:ssä on videokuvattu siellä käyneitä henkilöitä salaa.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä salakatselu. Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen perusteella epäilty rikos on tapahtunut huhtikuun ja syyskuun 2018 välisenä aikana.

Poliisilla on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä tekoon epäiltynä vuonna 1982 syntynyt lappeenrantalainen mieshenkilö. Hänet on myöhemmin vapautettu. Mies on esitutkinnassa myöntänyt kuvanneensa salaa tiloissa olleita henkilöitä. Teossa käytetty kamera ja sillä kuvattu materiaali ovat poliisin hallussa.

Asiassa suoritetun esitutkinnan perusteella epäilty tekijä on toiminut yksin. Esitutkinnassa on selvinnyt myös, että kuvattua materiaalia ei ole levitetty mihinkään. Suurinta osaa kyseisissä wc-tiloissa käyneistä henkilöistä ei ole videomateriaalista tunnistettavissa. Poliisi ei ota muuta kantaa kuvattujen henkilöiden tarkkaan lukumäärään, mutta toteaa määrän olevan suuri.

Esitutkinta asiassa on kesken.  Jos kyseisissä wc-tiloissa tapahtuma-aikavälillä käyneet henkilöt haluavat asiasta lisätietoa tai heillä on muuten asiaan liittyvää tietoa, voivat he ottaa yhteyttä Lappeenrannan poliisiaseman rikostutkinnan sähköpostiin rikostorjunta.etela-karjala@poliisi.fi

Lue myös: MTV: ”Mies on vapautettu tehtävistään toistaiseksi” – televisiopomo kuvasi salaa seksikumppaneitaan

Kommentoi Facebookissa