Suomalaisilla ei jakoa edes kymmenen joukkoon Rukalla sunnuntaina

Rukalla kisattiin viikonloppuna kirpeässä pakkaskelissä. (Kuva AOP)

Remi Lindholm vastasi Rukalla parhaasta suomalaissijoituksesta maailmancupissa sunnuntaina. Hän oli 12:s.

HIIHTO Suomen naishiihdon kärkinimet Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen tuottivat ison pettymyksen maailmancupin 20 kilometrin vapaan tyylin yhteislähtökisassa Rukalla.

Pärmäkoski päätyi rapsakassa pakkaskelissä sijalla 31. Niskanen oli 32:s. Vilma Ryytty oli yllättäen paras suomalainen sijoittumalla 28:nneksi.

Voiton nappasi Ruotsin Moa Ilar 0,3 sekunnin erolla, mutta kisan suuri sankari oli siitä huolimatta yhdysvaltalainen Jessie Diggins.

Diggins taisteli toiseksi, vaikka hän joutui vaihtamaan sauvansa vielä viimeisen mäen päällä. Diggins sai sauvanvaihdon yhteydessä kaiken kukkaraksi iskun kasvoihin.

Ennakkoluulottomasti hiihtänyt Ryytty jäi voittajasta kaksi minuuttia ja 17 sekuntia. Ilar löi Pärmäkosken lähes kolmella ja puolella minuutilla. Niskanen jäi Pärmäkoskesta viisi sekuntia.

Miesten kisassa Remi Lindholm sijoittui parhaana suomalaisena 12:nneksi 20 kilometrin yhteislähtökisassa. Kisan voitti Norjan Jan Thomas Jenssen.

Jenssen järjesti ison yllätyksen. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin sijoittunut kolmen parhaan joukkoon maailmancupissa.

Linholm jäi voittajasta 6,5 sekuntia ja jätti itsensä Iivo Niskasen taakseen. Niskanen oli 13:s jäätyään 19,4 sekuntia kärjestä.

Yhdistetyn norjalaistähti Jarl Magnus Riiber jysäytti Rukalla sunnuntaina jättihypyn. Riiber leiskautti 153,5 metriä kantaneen siivun, joka on Rukan suurmäen uusi ennätys. Riiber voitti kisan.

Eero Hirvonen oli hiihto-osuuden jälkeen parhaan suomalaisena 13:s. Hirvonen joutui antamaan mäkiosuudella kaksi sijaa periksi.

Ilkka Herola oli toiseksi parhaana suomalaisena 19:s. Arttu Mäkiaho oli 41:s, Wille Karhumaa 43:s ja Rasmus Ahtava 49:s.

Mäkihypyssä kaksi suomalaista eteni toiselle kierrokselle ja samalla siis maailmancupin pisteille. Antti Aalto oli tuloksissa 18:s ja Niko Kytösaho 27:s.

Lauantaina toiselle kierrokselle päässyt Kasperi Valto joutui sunnuntaina liitelemään huonoissa tuulioloissa ja jäi sijalle 40. Eetu Nousiainen oli 42:s.

Suomen mäkihyppy on näyttää ottaneen askeleen eteenpäin, mitä hyppääjien tason leveyteen tulee. Aalto ja Kytösaho ovat vakiinnuttamassa asemansa toisen kierroksen hyppääjinä ja useampi hyppääjä selviää jo karsinnasta jatkoon.

Lue myös: Iivo Niskanen kävi kuumana – mäkihypyssä lupaava suomalaiskisa

Kommentoi Facebookissa