Suomalaisjoukkueet hienosti jatkoon eurofutiksessa

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

KuPS ja SJK etenivät Konferenssiliigan karsinnassa toiselle kierrokselle.

JALKAPALLO Veikkausliigan kansainvälisestä tasosta on esitetty aiheellista kritiikkiä, mutta tämän kesän europelikarsinnoissa kolme suomalaisjoukkuetta neljästä selvitti tiensä toiselle kierrokselle. HJK eteni toiselle kierrokselle Mestareiden liigan karsinnassa ja Konferenssiliigan karsinnassa toisen kierroksen paikan ottivat SJK ja KuPS.

Viime torstaina SJK oli hävinnyt Tallinnassa virolaiselle FC Floralle maalein 0-1. Toisessa ottelussa torstaina Seinäjoella SJK otti 4-2 -voiton.

Harva uskoi SJK:n nousuun, kun Flora johti toista ottelua maalein 2-0. Yhteismaalit olivat tässä vaiheessa virolaisjoukkueelle 3-0.
SJK nousi kuitenkin varsinaisella peliajalla 3-2 -voittoon ja jatkoajalla Ville Tikkanen teki SJK:lle ratkaisevan maalin.

KuPS pelasi torstaina Georgiassa Dila Goria vastaan maalittoman tasapelin. Ensimmäisen ottelun KuPS oli voittanut Kuopiossa 1-0, joten maaliton tasapelikin riitti kuopiolaisryhmälle jatkopaikkaan.

SJK kohtaa toisella karsintakierroksella norjalaisen Lilleströmin. KuPSin vastustajaksi tulee moldovalainen Milsam.

Konferenssiliigan karsinnan kolmas suomalaisjoukkue FC Inter hävisi kosovolaiselle FC Dritalle yhteismaalein 1-3. HJK voitti Mestareiden liigan karsinnan avauskierroksella latvialaisen RFS Riian rangaistuspotkukilpailun päätteeksi tilanteen oltua jatkoajan jälkeen 2-2.

Konferenssiliigan lohkovaiheeseen pääsy edellyttää voittoa neljältä karsintakierrokselta, joten SJK:n ja KuPSin matka on pitkä. HJK:n matka Konferenssiliigaan on helpompi, sillä Mestareiden liigan karsinnan toisen kierroksen ja Eurooppa-liigan kolmannen kierroksen karsinnan tappioillakin se etenisi vielä Konferenssiliigan karsinnan neljännelle kierrokselle.

Viime vuonna HJK pelasi Konferenssiliigan lohkovaiheessa, mutta jatkopaikkaan sillä ei ollut jakoa. Israelilainen Maccabi Tel Aviv ja itävaltalainen LASK Linz olivat liian kovia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmarit pysähtyneisyyden tilassa – valmentaja syytä erottaa pian

Kommentoi Facebookissa