Suomalaismuseo kuuden parhaan joukossa brittikisassa

Uusi Helsingin kaupunginmuseo tarjoaa tilaa hengähtää.

Uusi Helsingin kaupunginmuseo tarjoaa tilaa hengähtää. (Kuva Maija Astikainen)

Helsingin kaupunginmuseolle ehdokkuus Museums + Heritage Awards -kilpailussa.

MUSEOT Keväällä 2016 Senaatintorin kulmalla avautunut Helsingin kaupunginmuseo on saanut jälleen tunnustusta. Museums + Heritage Awards on arvostettu brittiläinen museoalan palkinto, jonka kansainvälisen kategorian finaalissa kaupunginmuseo on yhdessä viiden muun kiinnostavan eurooppalaisen museon kanssa.

Vuosittain jaettavilla palkinnoilla halutaan huomioida innovatiivisia ja uraauurtavia museo- ja kulttuuriperintöalan projekteja paitsi Iso-Britanniassa, myös muualla Euroopassa.

Kaupunginmuseo on suunniteltu kokonaiselämykseksi, jossa helsinkiläinen kaupunkilaisarki näkyy paitsi näyttelyissä, myös aulassa, kokoustiloissa, kaupassa ja vessoissa. Museo muodostuu viidestä vanhasta rakennuksesta, modernista uudisosasta ja kolmesta viehättävästä sisäpihasta.

Tällä hetkellä museossa voi vierailla Helsingin valitut palat -näyttelyssä, Lasten kaupungissa, Haju-aistikokemuksessa ja virtuaalielämys Aikakoneessa. Museoon on löytänyt myös monenlaisia uusia käyttäjiä: pikaisia vierailijoita, rauhallista työskentelypaikkaa kaipaavia ja uudenlaisten elämysten etsijöitä.

Vuoden 2016 loppuun mennessä kaupunginmuseossa oli käynyt yli 315 000 museovierasta ja museo oli noussut Suomen museotilastojen kolmoseksi. Kaupunginmuseo on myös yksi neljästä Suomen Vuoden museo -ehdokkaasta.

Helsingin valitut palat -näyttelyssä Helsingin kaupunginmuseossa voi piipahtaa 1970-luvun keskikaljabaarissa. (Kuva Maija Astikainen)
Helsingin valitut palat -näyttelyssä Helsingin kaupunginmuseossa voi piipahtaa 1970-luvun keskikaljabaarissa. (Kuva Maija Astikainen)

Kommentoi Facebookissa