Suomalaispelaajat eivät jatka Mestareiden liigassa

Lukas Hradecky on Bayer Leverkusenin luottomaalivahti. (Kuva Bayer Leverkusen)

Lukas Hradecky torjui keskiviikkona rankkarin ja pelasti Leverkusenille tasapelin, mutta ottelussa varmistui silti Leverkusenin putoaminen Mestareiden liigan jatkopeleistä.

JALKAPALLO Suomen maajoukkuepelaajien taival Mestareiden liigassa päättyy tämän kauden osalta ensi viikolla. Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen ja Glen Kamaran Glasgow Rangers eivät pääse alkulohkostaan jatkoon.

Leverkusen olisi taistellut vielä jatkopaikasta, mikäli olisi voittanut keskiviikkona Atletico Madridin. Peli päättyi kuitenkin 2-2 ja tulos merkitsi, ettei kumpikaan joukkue pääse jatkoon, koska FC Porto voitti Club Brüggen 4-0.

Hradecky pudotti Atletico Madridin jatkosta dramaattisten vaiheiden jälkeen. Erotuomari vihelsi ottelun päättymisen jälkeen Atleticolle rankkarin. Hradecky torjui Yannick Carrascon pilkun ja jatkotilanteesta Saul puski ylärimaan.

Leverkusen etenisi Eurooppa-liigan jatkopeleihin, jos voittaisi ensi tiistaina Club Brüggen ja Atletico häviäisi Portolle. Jos Leverkusen ei voita, päättyvät seuran europelit tältä kaudelta.

Ensi kaudella Leverkusenilla tuskin on europeleihin. Joukkue on aloittanut kautensa Bundesliigassa surkeasti sijoituksen ollessa 15:s. Leverkusen on voittanut 11 ottelustaan vain kaksi.

Kaudesta on pelaamatta vielä 23 kierrosta, mutta tällä hetkellä näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että Leverkusen voisi nousta neljän joukkoon. Joukkueella on pelinsä kanssa niin paljon ongelmia, ettei kauden kääntäminen pitkään voittoputkeen vaikuta realistiselta.

Kamara oli loukkaantumisen takia keskiviikkona sivussa, kun Rangers hävisi Napolille 0-3. Kamara oli sivussa myös edellisestä Mestareiden liigan ottelussa.

Rangersin tappio Napolille osoitti jälleen, ettei skotlantilaisen kärkijoukkueen taso Mestareiden liigassa vain riitä. Rangers on hävinnyt kaikki viisi otteluaan.

Rangersilla on vielä erittäin teoreettinen mahdollisuus Eurooppa-liigaan, jossa viime kaudella ylsi finaaliin saakka. Eurooppa-liigan paikka edellyttäisi Rangersilta kuuden maalin murskavoittoa ensi tiistaina Ajaxista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: FC Lahti jatkaa Veikkausliigassa – TPS sai pettyä

Kommentoi Facebookissa