FC Lahti jatkaa Veikkausliigassa – TPS sai pettyä

FC Lahti voitti TPS:n liigakarsinnassa ja jatkaa pääsarjatasolla 2023. (Kuva AOP)

FC Lahti voitti TPS:n karsinnoissa yhteismaalein 3-2. Sarjapaikan kohtalo ratkesi toisen osaottelun yliajalla.

JALKAPALLO FC Lahti onnistui säilyttämään paikkansa pääsarjatasolla Veikkausliigassa otettuaan sunnuntaina dramaattisessa ottelussa voiton TPS:stä. FC Lahti voitti ottelun maalein 2-1 ja otteluparin yhteismaalein 3-2.

FC Lahti voitti ratkaisevan karsintaottelun lisäajalla 2-1-lukemin ja pääsi tuulettamaan sarjapaikkaa.

Altin Zeqiri vei ensimmäisellä puoliajalla FC Lahden johtoon rangaistuspotkusta. Se ei kuitenkaan riittänyt Lahdelle voittoon.

Ottelun lopussa nähtiin draamaa. TPS:n Juri Kinnunen tasoitti pelin 88. minuutilla, mutta Teemu Penninkangas nousi lisäajalla Lahden sankariksi ja teki joukkueelleen sarjapaikan pelastaneen voittomaalin.

TPS oli hyvin lähellä paluuta Veikkausliigaan. Niukka karsintatappio Lahdelle olikin joukkueelle raju pettymys.

FC Lahdelle positiivista antia kausi tarjosi lähinnä liigakarsintojen voitto. Muuten kausi oli seuralle melkoista tervanjuontia.

FC Lahden alakerran johtajan Juho Pirttijoen mukaan joukkueessa on riittänyt haasteita kauden aikana. FC Lahden odoteltiin kolkuttelevan kuuden parhaan joukkueen paikkoja kauden ennakkospekulaatioissa, mutta kurssi lähti viemään väärille urille jo heti kauden alusta saakka.

– Olen sitä aikaisemminkin sanonut, ja jälleen kerran päästään kliseiden maailmaan, mutta alkukausi meni penkin alle. IFK:ta vastaan otettiin voitto, mutta missään vaiheessa kautta emme tainneet voittaa kahta peliä putkeen. Emme saaneet sellaista, en nyt sano flow-tilaa, mutta itseluottamusta rakennettua, mikä tulee siitä, kun pystyt kaksi, kolme matsia voittamaan putkeen, Pirttijoki kertasi kautta Suplan Veikkausliiga-podcastin haastattelussa ennen karsintoja TPS:ää vastaan.

Alkukaudesta lahtelaisille tuli vielä niukkoja tappioita, mutta loppukaudesta vastustajan onnistuessa selkäranka tuntui katkeavan, jonka jälkeen omissa helisi. Epäonnistumisten kierrettä on vaikea katkaista.

– Se lumipalloefekti alkaa tuntua, ettei mikään onnistu. Ihan sama, mitä teet. Kaikki pomppii poispäin meidän puolelta. Se on ollut se juttu, mikä siinä kävi. Meillä on laadukkaita pelaajia ja muuta. Ei vaan saatu jatkumoa onnistumisille tarpeeksi hyväksi. Niitä tappioita alkoi tulla emmekä päässeet sille omalle huipputasollemme, Pirttijoki sanoi.

FC Lahti perustettiin 1996, kun FC Kuusysin ja Reippaan edustusjoukkueet yhdistettiin, kun Kuusysi oli pudonnut Veikkausliigasta. Reipas oli tipahtanut pääsarjasta 1991.

Veikkausliigaan FC Lahti nousi 1999. Se on pelannut pääsarjassa siitä lähtien koko ajan kausi 2011 poisluettuna.

Reipas voitti aikoinaan kolme ja Kuusysi viisi Suomen mestaruutta. FC Lahti ei ole Suomen mestaruutta voittanut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki maalasi kahdesti – epäonnistui rankkarissa

Kommentoi Facebookissa