Max Verstappenille tunteikas voitto – Valtteri Bottas tarjoili ison pettymyksen

Max Verstappen voitti Austinin F1-kilpailun toisen kerran peräkkäin. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen voitti Formula ykkösten Texasin osakilpailun. Valtteri Bottas ajoi ulos radalta ja keskeytti.

FORMULA 1 Max Verstappen ajoi Texasin Austinissa kauden 13. F1-osakilpailuvoittoonsa. Hän kunnioitti samalla lauantaina menehtynyttä energiajuomayhtiö Red Bullin perustajaa Dietrich Mateschitzia arvokkaalla tavalla.

– Annoin tänään kaikkeni. Viikonloppu oli meille raskas. Tämä on Dietrichille. Ainoa, mikä kelpasi tänään, oli voitto, Verstappen sanoi tv-haastattelussa.

Vaikean sairauden murtamana 78-vuotiaana kuollut Mateschitz aloitti Red Bullin F1-tallin toiminnan 2005. Verstappen sai häneltä urallaan merkittävää apua ja on nyt voittanut kaksi maailmanmestaruutta.

Kisa oli Verstappenille vaikea. Hän nousi kärkeen startissa, mutta menetti etumatkansa turva-auton takia. Kärkipaikka meni pieleen menneen varikkopysähdyksen takia.

Kisan loppupuolella Verstappen ohitti kuitenkin Charles Leclercin sekä Lewis Hamiltonin ja nousi voittoon.

– Tämä oli kova koitos. Kaikki näytti jo hetken hyvältä, mutta jouduin taistelemaan tieni takaisin kärkeen, Verstappen sanoi.

Hamilton ajoi Mercedeksellään maaliin toisena. Leclerc oli Ferrarillaan kisassa kolmas ja Verstappenin tallikaveri Sergio Perez neljäs.

Paalulta startannut Ferrarin Carlos Sainz keskeytti heti startin jälkeen, kun George Russell ajoi hänen päälleen. Russell kykeni jatkamaan ja oli maalissa viides.

Fernando Alonso oli Alpinellaan kuudes. Se oli käsittämätön tulos, koska Alonso oli törmännyt kovalla vauhdilla Lance Strollin Aston Martin -autoon. Alpine kuitenkin kesti.

Valtteri Bottas keskeytti ajettuaan ulos radalta. Bottas menetti samalla hienon mahdollisuuden isompaan pistepottiin. Hän olisi hyvin voinut sijoittua kisassa vaikka kuudenneksi.

Bottas on ajanut kymmenen perättäistä pisteetöntä kisaa, mutta on pisteissä yhä kymmenentenä. Austinin keskeytys saattoi maksaa Alfa Romeo -tallille kuitenkin miljoonien edestä bonusrahoja.

F1-kaudesta on ajamatta vielä kolme kisaa. Verstappen on jo varma maailmanmestari ja Red Bull varma merkkimestari.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappenilla ja Red Bullilla valtava suru Texasissa

Kommentoi Facebookissa