Tunteisiin vetoava mies huijasi naisilta 47 000 euroa – kertoi vaikeuksista hevosten hoitamisessa

Samaa henkilöä epäillään myös lukuisista tavanomaisemmista nettimyyntipetoksista. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi kertoo, että petosten ja törkeiden petosten sarjasta epäilty on nyt vangittu.

PETOS Lounais-Suomen poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi epäiltyjen petosten ja törkeiden petosten sarjassa. Asiassa on vangittuna rikoksista epäilty mies, ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Loimaan poliisiasemalla tutkitussa juttusarjassa oli kyse verkossa toimivien seuranhakupalveluiden avulla tehdyistä petoksista, joissa rikoksesta epäilty vetosi asianomistajien tunteisiin ja auttamishaluun. Samaa henkilöä epäillään samassa kokonaisuudessa myös lukuisista tavanomaisemmista nettimyyntipetoksista.

Rikoksista epäilty mies sai lukuisilta eri puolilla maata asuvilta naisilta yhteensä noin 47 000 euroa vetoamalla heidän auttamishaluunsa kertomalla muun muassa vaikeuksista hevosten hoitamisessa.

Poliisi muistuttaa, että uusien tuttavuuksien rahaan ja rahavaikeuksiin liittyviin puheisiin olisi hyvä suhtautua varauksella. Tämän kaltaisissa petoksissa ei välttämättä ole kyse suoranaisesta rahan pyytämisestä. Henkilölle pyritään luomaan sellainen tunne, että hänen tulisi auttaa toista ihmistä kohtuuttomalta vaikuttavassa tilanteessa. Avuntarve ei kuitenkaan välttämättä ole todellinen.

Lue myös: Huijausmäärät enteilevät vilkasta petosvuotta – ”Rikollisten mielikuvitus ei lopu kesken”

Kommentoi Facebookissa